Dačić: Spisak od 116 zemalja koje su priznale Kosovo je lažan

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je spisak od 116 zemalja za koje Priština tvrdi da su priznale nezavisnost Kosova lažan spisak.
Dačić: Spisak od 116 zemalja koje su priznale Kosovo je lažan
Foto: Medija centar Beograd
"Video sam njihov spisak. Na njemu se nalaze neke 'države' koje nisu nisu članice UN kako što su Kukova Ostrva ili Niu, ali i zemlje koje nikada nisu priznale nezavisnost Kosova poput Nigerije, Ugande, Malija, kao i one koje su povukle priznanje nezavisnosti, a koje nisu skinute sa spiska", rekao je Dačić u Beogradu.
 
On je naveo da taj spisak liči na zidne novine "u hodniku nekog preduzeća ili osnovne škole gde svako ko dođe može da doda po nekoga".
 
Dačić je rekao da se intenzivno radi na utvrđivanju tačnog broja zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova i na smanjivanju tog broja ispod sto.
 
"Ja ću nastaviti s tim aktivnostima i očekujem da će taj broj pasti ispod sto. Ima 193 članice UN, polovina bi bila 97, dakle da padne taj broj na 96 da ne mogu da tvrde da imaju više od polovine članice koje su priznale Kosovo", rekao je Dačić.
 
On je rekao da Srbija želi da pokaže da proces priznanje Kosova nije završen i da se Priština vara ako tako misli. 
  • Bestragija

    24.02.2018 16:45
    Ma haj'te molim vas....
    Lazan spisak....pa dobro jutro!!!!

    A sta cemo sa tom njihovom cuvenom laznom patriotskom brigom za to isto Kosovo???
    Sta su oni to pa uradili da se to Kosovo sacuva i sta je uradila garnitura pre njih???

    Tamo je ostala puka sirotinja bez ikakve zastite,prepustena na milost i nemilost Siptarima,uz duzno postovanje prema nekolicini idealista,pravih patriota,koji su taj svoj idealizam ili platili zivotom poput ovog sirotog coveka Ivanovica ili zive tamo i dalje u konstantnom strahu,izbezumljeni sta ce im doneti sutra....

    Prepuna su usta i Kosova i srbovanja upravo laznim patriotama koji su glavom bez obzira pobegli odatle i prodali svu svoju dedovinu tamo tim istim Siptarima,pa sad iz Beograda i N.Sada masu sa tri prsta zasticeni kao beli medvedi.

    Ne brani se Kosovo iz Beograda i Novog Sada niti utvrdjivanjem laznih spiskova,vec onim za sta niko od njih nije imao m*da da prostite.....
  • neko

    24.02.2018 16:10
    Meni je dosta kad vidim spisak ministara koji vode ovu banana državu.
  • Lala

    24.02.2018 16:02
    Crnjak
    Objasni ovo ministre spojnih poslova,ovo je tvoj deo posla...

    "Država koja ne zaštiti svog ugroženog građanina saučestvuje u ugrožavanju njegovog života", rekao je Tadić i naveo da predsednik Srbije, koji vodi Savet za nacionalnu bezbednost, mora da pozove na odgovornost sve koji nisu zastitili Ivanovića.

    Tadić, koji se novinarima obratio ispred zgrade Predsedništva Srbije, rekao je da je to "četvrto političko ubistvo u poslednje dve decenije", a dodaje i da je povećana kriminalizacija u zemlji, da se dešavaju mafijaška ubistva.

    Tadić tvrdi da je Srbija "od juče na crnoj listi" Međunarodne finansijske akcione grupe za borbu protiv pranja novca i doturanja terorističkim grupama u svetu (FATF), zajedno sa Jemenom, Sirijom, Irakom...

    Kaže da je do juče na toj listi od zemalja u regionu bila jedino BiH, ali je "skinuta i na njeno mesto je došla Srbija".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.