Optužbe za fizičke napade između SNS i opozicije

Kampanja za lokalne izbore u Beogradu se zahuktala, a vladajuća Srpska napredna stranka i opozicioni kandidati se međusobono optužuju za fizički napade.
Optužbe za fizičke napade između SNS i opozicije
Foto: Pixabay
Najpre je lista Marka Bastaća "Šta radite bre" saopštila da je nosilac liste napadnut u ulazu zgrade u kojoj živi. Kako se navodi, Bastać je napadnut sinoć, a čitav slučaj je prijavljen policiji. Po njegovim rečima, on je najpre dobio udarac, a potom mu je "posuta neka tečnost po licu".
 
Napad na Bastaća osudio je Pokret slobodnih građana, u kom upozoravaju da je "režim Aleksandra Vučića umesto vladavine prava i ljudske bezbednosti u Srbiji ustoličio nasilje kao najviši zakon i argument".
 
"Konstantna vređanja, pretnje i napadi na političke neistomišljenike više nisu rezervisani samo za medijski prostor, već sve češće prerastaju u fizičke napade i ugrožavanje lične bezbednosti", ocenili su iz PSG. 
 
Nedugo nakon saopštenja koje je stiglo iz "Šta radite bre", oglasila se i koalcija "Dosta je bilo - Dveri", koji su, kako tvrde, napadnuti od strane aktivista SNS. Narodni poslanici Tatjana Macura iz DJB i Srđan Nogo iz Dveri su izjavili da se napad dogodio u Batajnici.
 
"Između 9.30 i 10.00 časova napali su nas aktivisti SNS tako što su došli do našeg štanda i razbili ga", rekla je Macura dodavši da su izgazili i sav propagandni materijal "na očigled svih građana sa kojima smo razgovarali u tom trenutku", prenela je agencija Beta.
 
Macura je kazala i da su aktivisti SNS došli do njihovog štanda želeći da isprovociraju incident, ali da im to nije pošlo za rukom, navodi se u saopštenju pokreta "Dosta je bilo".
 
Srđan Nogo je kazao da su predstavnici "Dosta je bilo" i "Dveri" zahvalni SNS "što je još jednom demonstrirao svoju nemoć". Dodao je da ih takav nastup nije zastrašio.
 
"Mi smo se suprotstavili brojnijoj grupaciji aktivista SNS koju je predvodio Milan Bojović, predsednik mesnog odbora u Batajnici i savetnik generalnog direktora SDPR-a koji je bio vulgaran i nepristojan. I uspeli smo da ih porazimo na kulturnom nivou", kazao je on.
 
Međutim, iz tabora SNS stiže drugačija priča. Oni tvrde da su, u stvari, njihovi aktivisti napadnuti u Batajnici.
 
"Od batinaške koalicije ništa drugo nije za očekivati, a sada je već svima jasno da je njihova jedina politika mržnja, laži i fizički obračun sa neitomišljenicima", navodi se u saopštenju SNS. U vladajućoj stranci su najoštrije osudili svaki vid nasilja, te su pozvali da počinioce privedu pravdi.
 
Iz Inicijative "Ne davimo Beograd" poručuju da je njihovog kandidata za odbornika, Miloša Injca, koji je išao u policiju da prijavi da su nepoznate osobe lepile plakate Inicijative na automobile, u ulici u kojoj stanuje sačekalo je vozilo bez tablica u kojem su bile četiri nepoznate osobe.
 
"Jutros, kada sam krenuo u policijsku stanicu da prijavim sve ovo, u ulici u kojoj stanujem me je sačekalo vozilo bez tablica sa njih četvoro unutra. Vozač je jasno pokazivao rukom u mom pravcu i nešto objašnjavao ostalima. Kada sam prišao vozilu, svi su prekrili lica, a vozač je pod punim gasom projurio pored mene. Mi smo sve to prijavili policiji, kao i do sada, ali kao što smo puno puta ukazivali nema reakcija", kazao je Injac, prenosi Danas.
  • mrgud

    25.02.2018 00:09
    orvel
    https://www.facebook.com/tatjana.k.macura/videos/10213182933825683/?t=1
  • Gargamel

    24.02.2018 22:06
    Dodje mi da se i ja prijavim u Bg samo da bi glasao protiv idiota - ali onda mislim necu tako nisko - ali zato oni hoce i zato smo tu gde jesmo. Idioti vladaju Srbijom od 1990... toliko...
  • Vladimir

    24.02.2018 20:23
    "Izjavili"
    Nema potrebe da formalnim intoniranjem relativizujete događaje. Nije se nešto dogodilo prema izjavama nekoga. Dogodilo se zaista. Imate snimke na privatnim tviter i facebook profilu Tatjane Macura. Dajte te snimke u vest pa neka ljudi sami procene. Naprednjaci su bahato rušili, unosili se u mobilne telefone i vikali.,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija