Dačić: Povukli bismo Briselski sporazum da je sve po pravilima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi Beograd povukao Briselski sporazum da se ponaša striktno po međunarodnim pravilima, jer Priština već pet godina nije osnovala Zajednicu srpskih opština.
Dačić: Povukli bismo Briselski sporazum da je sve po pravilima
Foto: Medija centar Beograd
"Nema ZSO, vraćaju se srpske institucije", rekao je Dačić na beogradskom Fakultetu političkih nauka, gde je prisustvovao otvaranju prostorija Centra za ruske studije.
 
Ministar je kazao i da nije previše oduševljen tonom kojim se predstavnici međunarodne zajednice obraćaju Prištini.
 
"Oni se brecaju samo na Beograd. Koga interesuje što već pet godina nema ZSO? Ne razumeju da bez dogovora sa Srbijom nema stabilnosti u regionu. Ako je sve završeno kada je reč o Kosovu, što nas zovu na razgovore", upitao je Dačić.
 
On je ocenio da nema alternative razgovorima s Prištinom, ali je dodao da postoji velika razlika između tehničkog dijaloga i razgovora koji bi doveo do rešenja u odnosima Beograda i Prištine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.