Javno pismo Dragane Boljević voditeljki "Upitnika" zbog uslovljenog učešća u emisiji

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević odbila je da se pojavi u večerašnjoj emisiji "Upitnik" na RTS-u.
Javno pismo Dragane Boljević voditeljki "Upitnika" zbog uslovljenog učešća u emisiji
Foto: 021.rs

Naime, ona nije dobila poziv da uživo učestvuje u raspravi koju je iniciralo udruženje čija je predsednica, već je uslovljena time da se unapred snimi njena izjava koja će biti emitovana ili da se uključi u program.

Time je uskraćena za ravnopravan tretman i diskusiju sa ostalim sagovornicima u emisiji čija će tema biti predstojeće ustavne promene koje se tiču pravosuđa, a koja će se emitovati večeras, 6. marta na javnom servisu. Dragana Boljević je zbog navedenog zatražila od voditeljke ove debatne emisije da njeno pismo pročita, a u celosti ono glasi:

"Uvažena gospođo Jovićević,

U vezi sa Vašim pozivom za uključenje u emisiju Upitnik Radio-televizije Srbije koja će biti emitovana 6. marta 2018. godine i posvećena temi promene Ustava Republike Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe, podsećam da je Društvo sudija Srbije, zajedno sa Udruženjem javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, još 30. januara 2018. godine pozvalo Radio-televiziju Srbije da posveti odgovarajući medijski prostor ovoj važnoj i aktuelnoj temi organizovanjem javne debate o predloženim izmenama.

Međutim, kako se poziv koji mi je upućen odnosio na davanje unapred snimljene izjave ili uključenje u program, takvu vrstu učešća nisam mogla da prihvatim. Moje učešće bi jedino imalo smisla ukoliko bih mogla da ravnopravno učestvujem u debati sa ostalim učesnicima emisije.

Uzevši u obzir izuzetan značaj koji tema ustavnih promena ima za građane Republike Srbije, čiji je RTS javni servis, nadam se da ovo neće biti i jedina debatna emisija o ovoj temi. Izražavam spremnost da učestvujem u emisijama na ovu, a i na druge teme koje se tiču pravosuđa, ravnopravno debatujući sa ostalim učesnicima. Molim Vas da ovo moje pismo pročitate u emisiji".

Podsetimo, do 8. marta traju javne rasprave na temu radnog teksta za izmene Ustava protiv kojeg su se pobunile sudije, tužioci, organizacije koji se bave pravima građanima. Svi su saglasni u tome da one dodatno narušavaju nezavisnost srpskog pravosuđa.

  • Pera P.

    06.03.2018 13:54
    Hadus
    U potpunosti podržavam vaš komentar..o čemu sam izneo svoje misljenje neki dan o izborima ili reizborima sudija u režiji. DS 2009 godine.
  • Smorena

    06.03.2018 13:46
    @mirko uskoro će nam diktirati i šta možemo da imamo u frižideru.
    Vecini vec i diktiraju, zbog loseg materijalnog statusa.
  • Кнеле

    06.03.2018 13:15
    РТС је одавно постао највеће смеће, гадими се више и од Пинка јер Пинкнити плаћам нити гледам. Ово је аман јавни сервис, а не сервис власти и државне безбедности. Бујошевићу, срами се.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija