"Naprednjaci ponovo podneli 340 besmislenih amandmana da potroše vreme"

Poslanik SDS Marko Đurišić rekao je u Skupštini Srbije da o zakonima o bezbednosti saobraćaja i policiji poslanici neće imati priliku da raspravljaju.
"Naprednjaci ponovo podneli 340 besmislenih amandmana da potroše vreme"
Foto: 021.rs
Poslanička grupa SNS podnela je 340, kako kaže, besmislenih amandmana kako bi potrošila vreme, prenosi N1.
 
Rasprava u Skupštini danas je počela o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da one podrazumevaju strože kazne. 
 
Za nasilničku vožnju - preticanje kolone preko pune linije, za prolazak kroz crveno, kao i za vožnju sa više od dva promila alkohola u krvi predviđen je obavezan zatvor od 30 do 60 dana ili kazna rada u javnom interesu od 240 do 360 sati, 14-16 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom. Zbog nevezivanja pojasa umesto dosadašnjih 5.000 dinara kazna će biti 10.000 dinara.
 
Nakon predstavljanja izmena, reagovao je poslanik SDS Marko Đurišić koji je naveo da o tom predlogu neće moći da se razgovara u pojedinostima.
 
"Nažalost, ministre, kao bivši predsednik Skupštine treba da znate da o ovome, nažalost, nećemo moći da razgovaramo ni u pojedinostima. Zato što su poslanici vaše poslaničke grupe na prvih deset članova, prvog zakona u ovom paketu, zakona o strancima podneli 340 besmislenih amandmana, sa idejom da potroše vreme, da ne dođemo na raspravu o pojedinostima o ovom zakonu, ni o zakonu o policiji, ni o svim ostalim zakonima koji se nalaze u ovom paketu", rekao je Đurišić.
 
Podsetimo, u danu za glasanje o budžetu za 2018, polovinom decembra, poslanici SNS povukli su stotine amandmana koje su obrazlagali tri dana pre toga. Opozicija je tada bila saglasna da su time "pojeli vreme" i povredili Poslovnik.
  • Jankovic slobodan

    08.03.2018 10:13
    Smisao
    Besmislena vlast besmisleni amandmani
  • Sloba M

    08.03.2018 08:37
    amadman
    Naprednjaci podneli 300 a a opozicija 1300 i sada je ovih 300 besmisleno a oni 1300. nije.
  • Мунгос

    08.03.2018 08:05
    Corruptissima res publica plurimae leges – Најпокваренија држава има највише закона. Тацит.
    Број закона је управо пропорционалан корупционаштву система и грађана.
    Сви закони, па и овај, доносе се у циљу психичког и финансијског исцрпљивања грађана. Њиховог довођења у фазу да када им се одузме од пензије 16%, па дадне повећање пензије 5%, они се радују као мала деца.
    Када би укинули све законе донете од 1999. године до данас, забранили доношење нових, систем би имао шансе да се опорави. Нарочито оне законе које нам је поклонила ЕУ, НВО НАЛЕД, Комитет за Безбедност Саобраћаја…..
    Пазите, и стари закон је предвиђао казне за невезивање појаса, није штос у томе.
    Није само штос у добром и лошем закону, више је штос у сталним изменама правила у друштвеном животу, на начин да се интелигентни људи осећају глупо. Близу смо фазе када ће нам бити потребан лиценцирани саветник који ће ходати поред нас неколико и објашњавати нам како да се понашамо на улици, да не би се нешто огрешили о комунална правила које нисмо стигли да проучимо.
    У овом случају, господа коментатори расправљају о детаљима закона, значи легли су на руду. Знате, закон није лош, само ја бих нека правила уредио боље. Жабе се кувају, кувају…..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.