Šutanovac podneo ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke

Dragan Šutanovac podneo je ostavku na funkciju predsednika Demokratske stranke, ali ostaje u toj partiji.
Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS-a kazao da ta odluka nije rezultat pritiska, već da se oseća odgovornim za rezultat DS-a na beogradskim izborima.
 
"I pored posrtanja, mislim da smo najbolja stranka u Srbiji. Pozivam sve članove DS da porazmisle šta nam je činiti i da svi zajedno kreiramo novi ambijent, jer način na koji radimo nije funkcionalan", rekao je Šutanovac.
 
On je kazao da će ostati veran Demokratskoj stranci u kojoj je proveo 21 godinu.
 
"Ovo je moja kuća. Nameravam da i dalje pomažem i da dam maksimalni doprinos jer nam treba svaki demokrata", rekao je on.
 
Po njegovoj oceni, lista koalicije oko DS-a na beogradskim izborima bila je najbolja koju je ta stranka imala u poslednje vreme, ali je problem u tome što, kako je naveo, nisu uspeli da je promovišu. 
 
"Na ovim izborima se videlo da samo slab DS garantuje ostanak SNS na vlasti. Nema predaje, okrećemo novi list i pozivam vas da ne mislite šta DS može da učini za vas već šta vi možete da uradite za stranku, jer je Srbiji potrebna jača DS i na tome moramo da radimo", rekao je on.
 
Sednica Glavnog odbora DS nastavljena je bez prisustva javnosti. Članovi će u toku dana raspravljati o ostavci Šutanovca.
 
Prethodno je Balša Božović zbog loših izbornih rezultata podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS-a. Božović je bio i šef izbornog štaba DS-a na beogradskim izborima. U međuvremenu je za v.d. predsednika Gradskog odbora DS-a Beograd izabran Dragoslav Šumarac koji će voditi beogradske demokrate do izbora novog predsednika odbora. 
 
DS je na izborima za odbornike Skupštine grada dobila 2,25 odsto glasova i ostala ispod cenzusa.
  • ST

    11.03.2018 15:40
    Zasto ostaje u stranci? Svi su gladni vlasti...
  • Koga briga?

    11.03.2018 15:09
    https://www.blic.rs/zabava/vesti/i-dragan-sutanovac-zapevao/ykqkrwn

    Ljakse elita.
  • Komedija

    11.03.2018 14:21
    Pa da, politički marketing. "Ostaje u partiji". Ali kao "evo jako sam razuman i odgovoran".

    Ostaće "u šemi", ali poziva građane "da vide šta oni mogu da urade za DS, a ne DS za njih"!!!

    Citira J.F. Kenedija, samo uz jeftino ubacivanje DS-a. Ne žele da se raspadne njihova organizacija, pa hajde da je spašavamo. Nije ni čudo što nas SNS jaše svom snagom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija