Lađari apelovali da se pojača nadzor na Dunavu i drugim rekama

Udruženje profesionalnih lađara Srbije (UPLS) apelovalo je na resorno ministarstvo da pojača inspekcijski nadzor i oformi centar za traganje i spasavanje, kao i centar za brzo delovanje u vanrednim situacijama na rekama, kako bi se u budućnosti smanjila mogućnost nesreća na plovnim putevima.
Lađari apelovali da se pojača nadzor na Dunavu i drugim rekama
Foto: 021.rs
UPLS je saopštilo da je više puta upozoravalo na ugroženu bezbednost plovidbe na domaćim rekama, zbog koje su u plovidbenoj nezgodi, 13. marta, kod Beograda dve osobe izgubile život.
 
U nezgodi su učestvovali samohodni teretnjak Sveti Nikola sa sastavom i čamac u kome su se nalazile osobe koje su stradale, podsetilo je Udruženje.
 
Kako danas pišu "Novosti", beli čamac nasred Dunava video je kapetan teretnog broda. Nekoliko puta je pokušao da javi muškarcu i ženi u sportskom brodiću da barža nailazi i da se sklone, međutim, oni nisu reagovali na ta upozorenja, verovatno su loše procenili situaciju i pomislili su da će teretno plovilo proći. Tad su se sudarili i čamac "Lara" se prevrnuo. Oboje su upali u vodu i udavili se u Dunavu.
  • cyco

    15.03.2018 11:06
    @Vasa
    pod jedan na slici nije tegljač
    a pod dva naši lađari rade na brodovima pod stranim zastavama
  • Vasa

    15.03.2018 10:30
    Koji crni srpski lađari, pa čak i taj tegljač na slici je rumunski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.