Ambasador Francuske dve nedelje čeka odgovor ministra Vulina na pismo

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni danas je izjavio da 15 dana očekuje odgovor ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina na pismo koje mu je poslao zbog problema jedne franuske firme s kupovinom zemljišta čiji je vlasnik Ministarstvo odbrane.
Ambasador je rekao da je kompanija "Trigano" iz Francuske pre nekoliko godina u Kragujevcu kupila nekadašnju "Zastavu INPRO", proizvodjača prikolica i zaposlila 220 ljudi, da je zainteresovana da se razvija, ali da ima problem s kupovinom zemljišta.
 
"Ili će se to preduzeće razvijati i otvarati nova radna mesta ili bi moglo da odluči, u slučaju da se ne pronadje rešenje, da se razvija na nekom drugom mestu, u inostranstvu", rekao je Mondoloni u razgovoru s predstavnicima grada Kragujevca.
 
Po podacima Regionalne privredne komore Kragujevac, najveći izvoznici u Francusku iz tog regiona su "Trigano" i "Unior Components" iz Kragujevca, dok je u uvozu iz Francuske najveće učešće polovnih automobila.
  • proka

    16.03.2018 07:50
    odgovor
    odgovorio bi možda kada bi znao ali pošto još nije dobio svoje mišljenje od " svevišnjeg "....
    JBG
  • evgenije

    15.03.2018 23:38
    Pitam se prevrću li se u grobu junaci sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana kada čuju ko je ministar odbrane? Prevrću li se u grobu Živoj Mišić, Radomir Putnik, Stepa Stepanović, Petar Bojović kada čuju ko je na čelu srpske vojske? Ne da se prevrću, nego se obrću kao centrifuga na veš mašini. U glavama im se zavrtelo.
  • Француз

    15.03.2018 21:24
    Шта сте очекивали....
    Министар Александар Вулин на „Копаоник бизнис-форуму” 2017. г. је рекао да више нема партијског запошљавања у Србији.– Кад год кажемо повећана запосленост, кажу – „Ма дај, ко се то запослио, можда само неко преко партије”. Али ја кажем, учланите се у ту партију која ће да вас запосли, тога више једноставно нема – казао је Вулин. СНС отарасите се паразита.. КАКО ИМ ВЕРОВАТИ...Видите шта су Вулиновци урадили нама т.ј. Студенској поликлиници у НС.. Кога су дoвели за директорицу, брука за здравство Србије, завршила Ристићев ФАМ-а ..... Што не реагују здравствене комора лекара и здр. установа, синдикати, СЛД, ДЛВ само узимате чланарине прстом нисте макли - ЗБОГ ОВАКВИХ СТВАРИ СМО ВАС БИРАЛИ ....Е моји Французи шта сте очекивали

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.