Traže da Lenjinova ulica postane Ulica žrtava Slobodana Miloševića

Požarevački narodni pokret Otpor" podneo je Skupštini grada Požarevca zahtev kojim traži da se Lenjinova ulica u centru grada preimenuje u Ulicu žrtava Slobodana Miloševića.
Kako prenosi "Danas", u obrazloženju zahteva navodi se da je Lenjinova ulica u Požarevcu jedina u Srbiji sa tim nazivom, a nema je čak ni u Rusiji, koja nosi ime "prevaziđenog komunističkog revolucionara", te da je Lenjin ulicu u Požarevcu, i to centralnu, dobio odmah nakon Drugog svetskog rata.
 
– Požarevački otpor je nekoliko puta podnosio inicijative da se naziv te ulice promeni, ali sve gradske vlasti koje su bile u vreme njihovih podnošenja, iz političko-stranačkih interesa, nisu reagovale na te inicijative. Pošto je sada na vlasti u gradu stranka koja teži da se reši relikta prošlosti i negativnih nasleđa vladavine Slobodana Miloševića, zbog kojeg Požarevac kao njegov rodni grad i dan danas trpi negativnu konotaciju od većine Srba, nazivajući ga "srpski Kumrovec". Smatramo, ako bi Skupština grada Požarevca prihvatila našu inicijativu i Lenjinovu ulicu preimenovala u Ulicu žrtava Slobodana Miloševića, srpska javnost bi to pozdravila i konačno bi se skinula anatema sa Požarevca koju nosi dugi niz godina zbog Miloševićevog nasleđa – piše u zahtevu.
 
Požarevački otporaši smatraju da je sada idealno vreme za prihvatanje njihove inicijative, pogotovo što je ideja o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću u Beogradu potekla od požarevačkih mladih socijalista.
  • Petar

    21.03.2018 09:39
    nazivi ulica
    U Briselu postojji Bulevar Staljingrada, u Parizu postoji metro stanica Staljingrad.
    Možda Otpor iz Požarevca zna više o demokratiji od građana Pariza i Brisela?
  • ns ja

    21.03.2018 08:55
    Nikako ne ovu da preimenuju, neka ostane Lenjinova ulica, istorija će pokazati da je on kao i njegova ideja bio super pogotovo u odnosu na ovaj današnji lopovski liberalizam, a možda da nekoj drugoj ulici daju sledeće ime: Ulica Slobodana Miloševića!!!
  • i jeftinije je

    20.03.2018 22:57
    ja sam za to da se nova imenu daju novim ulicama bez imena a da se stara ne diraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija