Pokrenut postupak protiv poznatih antivakcinaša

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je postupak utvrđivanja krivične odgovornosti više javnih ličnosti koje su se protivile vakcinaciji dece, saopšteno je danas iz tužilaštva.
Pokrenut postupak protiv poznatih antivakcinaša
Foto: Pixabay
Te javne ličnosti su "predmet obrade i procesuiranja" ovog odeljenja Višeg javnog tužilaštva.
 
"U toku su provere činjeničnog stanja i prikupljanja potrebnih dokaza i dokumentacije kako bi na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan", napominje tužilaštvo.
 
Nakon što budu prikupljeni svi relevantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje tužilaštvo će blagovremeno o tome obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.
 
Podsetimo, grupa lekara i roditelja iz više gradova Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv psihijatra Jovane Stojković zbog, kako su naveli, neetičkog rada i širenja panike protiv vakcinisanja dece. Slične prijave podnete su i protiv drugih istaknutih antivakcinaša, među kojima su Maja Volk, Miroljub Petrović i Jelena Karleuša.
 
Udruženja "Građani protiv šarlatanstva" i "Pedijatrija zasnovana na dokazima" oformila su grupu koja je pravnim putem krenula u borbu protiv antivakcinaša. 
  • @Marko

    20.03.2018 09:38
    E to je neistina. Ono sto antivakseri rade je da postavljaju pitanja, traze odgovore, i iznad svega traze odgovornost. Jedini odgovor koji dobijaju je "cuti i to je tako zato sto ja to kazem", a na pitanje odgovornosti se dize ova hajka i hapsi, a oni za koje se javno zna da su imali skandale koji imaju elemente krivicnog dela i dalje rade isto.
  • Saruman

    19.03.2018 19:18
    Da li veruješ meni, ili misliš svojom glavom.
  • Skeptik

    19.03.2018 18:59
    @Marko
    Koliko vidim, po tvom "cenjenom" uverenju, to "kritičko mišljenje" je sve što ide u prilog farmako-mafiji, gospon-Konu i njrgovim saplemenicima iz "izabranog naroda". Providno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija