Danas počinje proleće, za vikend pomeramo satove

Na severnoj Zemljinoj polulopti danas u 17:15 časova počinje proleće.
Danas počinje proleće, za vikend pomeramo satove
Foto: 021
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, ponegde sa slabim padavinama.Jutarnja temperatura će biti od -3 do jedan, a najviše dnevna od dva do devet stepeni.
 
Proleće će trajati do 21. juna, kada počinje leto. 
 
Poslednjeg vikenda u martu počeće i letnje računanje vremena, pa u noći između 24. i 25. marta časovnike treba pomeriti jedan sat unapred.
  • Molder

    20.03.2018 12:02
    poslednje pomeranje?
    Nadam se da je ovo poslednje pomeranje. Ne bi komentarisao koliko je to besmisleno, pomeranje sata...ali. Ono šta bi komentarisao je da je naše "pravo" vreme zimsko, a po meni ne bi trebalo da bude. Trebali bi da ostanemo na letnjem računanju vremena za stalno, jer je "prirodnije",,,da leti sviće oko 6 a smrkava se oko 20h, a zimi da sviće oko 7 a smrkava se oko 17h. Ako ostanemo na zimskom, leti će se smrkavati već oko 19h a zimi oko 16h, što je u oba slučaja, bar po meni...suludo. Glasam za letnje vreme. Inače će leti da sviće u 5 ujutro...kome to treba?
  • Joe

    20.03.2018 09:30
    Sve po spisku
    Kao i uvek i u svemu, srpske vlasti čekaju da i u poslednjoj državici na svetu neko donese odluku o prestanku primene pomeranja bilo kakvog vremena, da bi i one izrazile svoj suverenitet i samostalnost.
    Uz prethodno pitanje i saglasnost i Paje Patka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.