Uhapšen lekar koji je tražio novac za operaciju, ali i oni koji su mu platili

Niška policija uhapsila je dvoje lekara zbog primanja mita i trgovine uticajem, a uhapšene su i osobe koje su dale novac, saopštio je MUP.
Uhapšen lekar koji je tražio novac za operaciju, ali i oni koji su mu platili
Foto: Pixabay
Uhapšeni su lekar Kliničkog centra i doktorka Vojne bolnice u tom gradu. 
 
Lekar Kliničkog centra N.I. (51) osumnjičen je za primanje mita, doktorka niške Vojne bolnice S.P. osumnjičena je za trgovinu uticajem, a 69-godišnji M.G. da je u tome pomagao.
 
Takođe su uhapšeni D.R. i D.R. stari 72 godine zbog sumnje da su dali mito.
 
Doktor N.I. je osumnjičen da je krajem aprila 2017. godine na zahtev koleginice iz Vojne bolnice S.P. preko reda operisao D.R. u niškom Kliničkom centru. "Zа tu uslugu je, kаko se sumnjа, od S.P. tražio 1.200 evrа, koje je onа prethodno primilа od M.G, а on od osumnjičenih D.R. i D.R", piše u saopštenju.
 
Prema navodima MUP-a, lekar je osumnjičen da je preuzeo 1.000 evrа od koleginice u službenim prostorijаmа Kliničkog centrа Niš, dok su ona i M.G. zа sebe zаdržаli po 100 evrа.
 
Svima je određeno zаdržаvаnje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijаvu biti privedeni Višem jаvnom tužilаštvu u Nišu.
  • BoguFalaStoSamLala

    22.03.2018 00:12
    @Posmatrač da ali kada je zdravlje u pitanju stvari su nesto drugacije. Ako naletite na lekara koji trazi mito da obavi operaciju od koje vam zavisi zivot - i vi mu to ne date to sto je trazio koje su vam opcije?

    Iz ovog razloga ovo treba jako strogo kontrolisati i kaznjavati. Lekarima samo oduzimati pecat i kaznjavati novcano. To ih najvise boli.
  • veliki maestro

    21.03.2018 21:16
    .
    Tako je, hapsi sve redom. Uostalom kad imaju novac sto se nelece na privatnoj klinicki?
  • LALA

    21.03.2018 21:06
    Kada ce da uhapse nekog bandita iz skupstinske klupe ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.