Pop i veroučitelj uhvaćeni s drogom nagodbom dobili nanogvice

U Višem javnom tužilaštvu u Čačku potpisana je nagodba po kojoj će sveštenik Milan Jordović i veroučitelj Zoran Marinković godinu dana nositi nanogvicu.
Umesto zatvorske kazne za šverc droge, njih čeka elektronski nadzor.
 
Pop i veroučitelj su krajem februara u Mrčajevcima uhapšeni sa 27 kilograma skanka koji su sa severa Kosova vozili za Beograd. Za taj posao je trebalo od majke i ćerke iz Lopaša kod Požege da dobiju po 5.000 evra.
 
Dvojica Požežana su još u čačanskom okružnom zatvoru, a očekuje se da bi u narednim danima trebalo da odu svojim kućama, čim stignu nanogvice. 
 
Kako objašnjava tužilac Višeg javnog tužilaštva u Čačku Ivan Zarić, dvojica Požežana su zaključila sporazum po kome su oni, dajući tužilaštvu informacije o ovom događaju, stekli zakonski uslov za takozvanu nagodbu. 
 
"Prema potpisanom sporazumu oni će godinu dana provesti u kućnom pritvoru, odnosno dobili su 12 meseci zatvora uz mere elektronskog nadzora. Što se njih tiče, čačansko pravosuđe je u vezi sa tim sporazumom obavilo sve neophodne zakonske procedure. Čeka se da iz Zavoda za izvršenje zatvorskih sankcija dođu i postave im nanogvice i čim se to dogodi oni će napustiti čačanski Okružni zatvor", izjavio je Zarić za Glas zapadne Srbije.
  • pile

    23.03.2018 12:18
    ušli u tuđi biznis
    Popovi su obećali da će ubuduće sarađivati sa glavnim dilerima droge, a ne da rade samostalno
  • BB

    22.03.2018 20:36
    Ovo je nadrealno
    1. Kakva bruka za nase sudstvo. Kako rade tako ih I postujemo.
    2. Pitam se sta ce SPC da uradi I objavi po povodom obog slucaja. Ova dva kriminalca su sigurno prekrsila crkvene norme ponasanja. Kakvu odluku donesu crkvene vlasti, tako cemo ih I postovati.
    Pozz
  • Jogi Letač

    22.03.2018 14:10
    Ja sam zgrožen blagim kaznama! Koliko doza "skanka" je tih 27 kg (27 kiograma ej!!). Navatali ih sa drogom, imaju čiste dokaze protiv njih i oni im odrežu godinu dana kućnog pritvora! Sudstvo nam je dno-dna. Posle se čudimo kako nam "dobro" ide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.