Odbačena prijava za pretnje glavnom uredniku agencije Beta

NUNS i NDNV su šokirani činjenicom da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu protiv NN lica, koju je, zbog ugrožavanja sigurnosti, u ime glavnog urednika agencije Beta Dragana Janjića, podneo NUNS.
Odbačena prijava za pretnje glavnom uredniku agencije Beta
Foto: Pixabay
U zajedničkom saopštenju navodi se da je bezbednost Dragana Janjića bila direktno ugrožena sponzorisanim objavama na pojedinim fejsbuk stranicama gde su nuđeni podaci o njegovoj adresi stanovanja i gde su mu upućivane otvorene pretnje.
 
Ugrožavanje njegove bezbednosti usledilo je nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za medije povodom ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, između ostalih, i Janjića. Direktan povod za pretnje potpredsedniku NUNS-a bila je njegova ocena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano.
 
Janjiću su danima na fejsbuk stranici "Srbija NAŠA zemlja" upućivane pretnje kao što su: "Na Kalemegdan i metak u čelo".
 
"Tužilaštvo je utvrdilo da 'nema pretnji napadom na život ili telo oštećenog ili život ili telo njemu bliskih lica, da sadržaj istog ne sadrži neposrednu, jasnu i ozbiljnu pretnju, tj. nema subjektivnih i objektivnih obeležja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti', te da 'ne postoje osnovi sumnji da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti'", piše u saopštenju. Janjić je upućen na podnošenje privatne krivične tužbe.
 
NUNS i NDNV su naveli da je takva odluka Tužilaštva postala već uobičajena praksa i da predstavlja konačan dokaz da pravosudni sistem u Srbiji ne radi u skladu sa pravom i pravdom.
  • Мунгос

    23.03.2018 21:20
    На слици је приказан кип жене која држи теразије правде, лепо.
    Али где је ту родна равноправност, где је поред ње кип мушкарца који исто држи у руци теразију правде. И показује такође ту теразију околном грађанству. Са крова наравно.
    Можда би било ефектније да буде мушкарац го, тада би његова теразија имала прави ефекат.
  • Мунгос

    22.03.2018 20:37
    Нека се пази друг NN. Када НУНС и НДНВ изиђу из шока, тек ће тада бити белаја.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija