Dečak se obesio o kvaku dok se igrao

Jedanaestogodišnji dečak nađen je mrtav u stanu u centru Beograda, nedaleko od Skupštine grada.
Dečak se obesio o kvaku dok se igrao
Foto: 021.rs
- Lekarska ekipa intervenisala je oko 19 časova i mogla je samo da konstatuje smrt deteta - rečeno je u Hitnoj pomoći.
 
Prema nezvaničnim preliminarnim rezultatima obdukcije, u pitanju je bio nesrećni slučaj. Kako nezvanično saznaje Blic, dečak je, verovatno dok se igrao, maramu zavezao oko svog vrata i kvake i tako nažalost stradao. 
 
U trenutku nesreće, kako piše ovaj list, mališan je bio sam u svojoj sobi, a u stanu su bile i majka i dve sestre koje ništa nisu mogle da učine jer se sve odigralo jako brzo.
  • @Boris

    24.03.2018 09:38
    Tezina ljudskog torza je potrebna i dovoljna da prekine dotok u vazdusnim putevima i izazove smrt. To znaci da je visina na koju se zakaci od 40-50 cm sasvim dovoljna za obesiti se, a kvaka ima bar metar. Dete koje trci s necim oko vrata i zakaci se za kvaku u momentu moze da se obesi. Setite se koliko vam se puta neki mantil dok zurite zakacio za npr kvaku, i kojom silom je bio trzaj, i sad zamislite to isto oko vrata deteta koje trci. Vodite racuna o svojoj deci, a to mozete samo ako imate znanje. Oko vrata deteta nema mesta ukrasima, marami, lancicu, strangi od duksa ili sesira, raznim igrackama...
  • Mučno čitati

    23.03.2018 16:02
    Teška sudbina
    David Carradin se igrao sam sa sobom i nastradao u ormanu na Tajvanu, ne planirajući to.
    Ako se pravi krvi sud ili nerv pritisne, i osoba padne u nesvest prilikom davljenja, ona sebi više ne može pomoći. A smrt brzo nastupa, za 2-3 minuta, ako mu je tako suđeno.
    To vam je kao kad majka sa detetom od 2-3 godine stoji pored Bulevara i priča sa koleginicom, čekajući taksi. Dete iskorači, i vozilo u prolazu ga odnese.
    A majka je pričala o događajima u zadruzi. Gledao sam to s prozora, ali na sreću taksi je stigao pre sudbine.
    I to je život.
  • Boris

    23.03.2018 11:11
    Pa zar je i ovako nešto moguće?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.