Tražena hitna smena predsednika Rukometnog saveza Srbije

Regionalni rukometni savez Kosova i Metohije tražio je danas hitnu smenu predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića.
"Zbog velikih posledica koje su nastupile, a mogle su biti mnogo veće  po državu i rukometni sport, zahtevamo bezuslovnu i hitnu smenu Božidara Đurkovića, kao i da se raspusti skupština (saveza) i svih njenih organa", navodi se u pismu RSKiM.
 
Ta organizacija je u pismu upućenom predsedniku i premijeru države, ministru unutrašnjih poslova, ministarstvu za sport i omladinu i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, iznela da očekuje hitnu reakciju i podršku oko stava, u cilju da se taj sport "vrati na stare staze slave po čemu je bio prepoznatljiv u svetu", kao jedan od najtrofejnijih.
 
Rukometni savez Kosova i Metohije usprotivio se odluci da se kvalifikacioni turnir za juniorke igra bez državnih simbola. Prvo je trebalo da se održi u Kragujevcu, a potom je pomeren u Kovilovo, bez prisustva navijača i medija. Usledili su protesti ispred Sportskog centra Kovilovo, a nekoliko sati pre utakmice između Srbije i Kosova ministarstvo unutrašnjih poslova je zabranilo igranje. 
 
Rukometni savez Srbije: Poštujemo odluku državnih organa
 
Rukometni savez Srbije (RSS) saopštio je danas da u potpunosti poštuje odluku državnih organa o otkazivanju kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki, koji je trebalo da se održi u Kovilovu, kod Beograda. Navodi se da je Evropska rukometna Federacija zahtevala da se FSS danas do 11 sati izjasni o sudbini turnira, i RSS je obavestio EHF da turnira neće biti.
 
Sve selekcije su već napustile Sportski centar Kovilovo, a EHF će odlučiti kada, gde i u kojoj formi će biti održan turnir, s obzirom na to da je EHF već diskvalifikovao Srbiju. 
 
Arbitražni sud EHF će, piše u saopštenju, pokrenuti narednih dana proces zbog otkazivanja turnira. Odluka o eventualnoj kazni biće doneta i objavljena narednih nedelja, piše u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.
  • xxx

    24.03.2018 19:07
    ehf treba da organizujete turnir da ucestuju republika srpska,krim,donjeck i katalonija
  • Lala

    24.03.2018 17:49
    Crnjak
    Nije on kriv, kriv je Vucic koje potpisuje sve dokumente koje albanci traze.
  • LimAN

    24.03.2018 17:19
    Da su ovi papani iz rukometa prihvatili da ih vidi ovaj iz Vojvodine, ovoga bilo ne bi.
    Ali Srbijanci su to.
    “Lele daj gi nas da bude pa makar diizginemo s njega”

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija