Izvršitelj prodaje stan pukovnika u penziji zbog tuđeg duga

"Mene stvarno ne zanimaju ni samohrane majke, ni socijalni slučajevi", ovim rečima se jedan od dvojice potencijalnih kupaca stana pukovnika u penziji Božidara Milosavljevića, kome banka hoće da proda stan da bi namirila dug koji nema veze sa njim, obratio okupljenima na ulazu u zgradu u Beogradu.
Izvršitelj prodaje stan pukovnika u penziji zbog tuđeg duga
Foto: Pixabay
Međutim, kako piše "Blic", građani koji su se okupili nisu dozvoli da prođu ni oni, ni pomoćnik javnog izvršitelja, koji je u prisustvu policije želeo da uđe u zgradu. Za danas je bio zakazan obilazak stana od 36 kvadrata u potkrovlju zgrade na Vidikovcu, da bi potencijalni kupci mogli da uđu da razgledaju nekretninu koja će sutra biti ponuđena na prodaju. 
 
Stan se u katastru i dalje vodi na ranijeg vlasnika, koji ga je 2016. prodao, a ni banka, ni javni izvršitelj, ni policija ne mogu da mu uđu u trag. Zato što Božidar Milosavljević nije stan preveo na sebe, javni izvršitelj ga je pronašao kako bi namirio dug prema banci iz 2011. godine. U stanu žive njegova ćerka i dve unuke.
 
Pre podne je kod Milosavljevića, pukovnika u penziji, došla patrola policijske stanice Rakovica. Tražili su da po proceduri preda oružje koje ima. To je i učinio.
 
- Dobio sam potvrdu i rekli su mi da ću kada se postupak bude završio svoje oružje dobiti nazad. Bili su korektni, došli su kod mene, a nisu zahtevali da ja idem kod njih - priča Milosavljević za Blic.
 
Advokat Vesna Milanović kaže da su tokom dana imali kontakte sa pravnicima iz banke i da se traži rešenje. Potencijalni kupci koji su se pojavili kako bi obišli stan u međuvremenu su odustali od obilaska.
 
Za sutra, u kancelariji javnog izvršitelja, zakazana ja prodaja stana koji je Božidar Milosavljević platio 34.000 evra preko računa banke, za koje ima overen kupoprodajni ugovor kod notara, gde stoji da stan nije imao ni hipoteku, ni bilo koji drugi teret. Za stan je platio porez na prenos apsolutnih prava i plaća porez na imovinu.
  • milicica

    29.03.2018 14:03
    izem ti drzavu
    U kojoj coveku traze da stan kupljen 2016 godine i placen porez na apsolutna prava treba biti oduzet zbog duga iz 2011 i koji nije poslednjeg kupca, to nije nepravda to je teska pljacka i otimacina i nema mnikakvo uporiste ni u pravu i pravdi. Drzavace posle tuzbe sudu u Strazburu debelo nadoknaditi gospodinuali da li ce on biti ziv. Sramota, pokvarenost najgore vrste i zato se trebaju potpisivati peticje za izmene zakona i obratiti Ustavnom sudu ako uopste vredi ili cak postoji jer odlucuju dupelisci i kukavice.
  • @@Ajde

    29.03.2018 13:09
    Pitanje
    Da li je moguće dobiti stambeni kredit bez hipoteke na ikoju nekretninu (može i neka druga neklretnina biti garant, ali i to onda mora biti upisano u katastar)? Čime se onda garantuje za kredit?
    A žirant?
    Ni njemu ne mogu da udju u trag?
  • @@Ajde

    29.03.2018 13:05
    OK
    Ali gde se može onda proveriti da li je stan pod kreditom, ako je kredit bez hipoteke na tu nekretninu?
    To vlasnik koji prodaje ne mora da kaže, kako onda znati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.