Ko ne upiše dete u školu kazna 100 hiljada dinara

Za roditelje koji ne upišu decu u prvi razred osnovne škole predviđena je kazna od 100.000 dinara, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.
Upis prvaka počinje od sledeće nedelje i trajaće do kraja leta. Osnovna škola je obavezna po zakonu, navodi ministar, a roditelji koji ne upišu dete u predviđenom roku biće kažnjeni.
 
"Kažnjavaće ih sudija, a mi ćemo ih tužiti", rekao je Šarčević, te dodao da se u saradnji sa Unicefom radi i na tome da srednja škola bude obavezna.
 
Trenutno je, naveo je ministar, 90.000 kompleta udžbenika besplatno, a od ekonomske moći države zavisiće kada će i da li će oni biti potpuno besplatni. 
 
Dodao je da je u skupštini trenutno Predlog zakona o udžbenicima koji će, između ostalog, omogućiti da nastavnici biraju udžbenike, ali njihov izbor mora biti usaglašen na nivou škole i prihvaćen na veću.
  • Jasmina

    29.03.2018 13:29
    Eto ti ga
    Onaj skole naziva DEBILANA_MA, sad ovi kažnjavaju!?! Te ovako ce mo, te onako ce mo. Eto ti ga, vidi sta ces.
  • Lajkovanje

    29.03.2018 11:06
    Someone likes this
    A da bi upisao - moraš vakcinisati. A da bi vakcinisao - moraš ubrizgati Novartis.
    Novartis likes this.
    Ko ne vakciniše, nečija država ga kazni prvo sa 50.000, a zatim sa 100.000.
    Partija likes this.
  • Rambo

    29.03.2018 08:57
    Čak i kad uradi nešto pametno, ja ovog čoveka ne mogu da zamisim kao ministra obrazovanja. Dositej se u grobu prevrće...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija