Sindikat: Radnici Zastava oružja imaju ozbiljnih zdravstvenih problema, pojedini završili u bolnici

Sindikat fabrike "Zastava oružje" ukazao je na loše uslove rada zaposlenih na Strelištu gde se isprobava proizvedeno oružje i da radnici ne ulaze u kabine zbog prisustva "hemijskih štetnosti" koje ugrožavaju zdravlje.
U saopštenju Samostalnog sindikata fabrike se navodi da zaposleni u tom delu proizvodnje već duže vreme osećaju zdravstvene tegobe u vidu mučnina, glavobolja i da imaju lošu krvnu sliku, dok su pojedini radnici zbog ozbiljnih tegoba i prisustva štetnih materija u organizmu bili i na bolničkom lečenju.
 
Sindikat je ukazao na ozbiljnost tog problema, ali i na činjenicu da predstavnici rukovodstva u Odboru za bezbednost i zdravlje na radu odbijaju da prisustvuju sastancima tog odbora.
 
"Rukovodstvo pokušava saopštenjima da opravda nedolazak na sednice Odbora, ali ne daje objašnjenje zbog čega se kod radnika na Strelištu pojavljuju ozbiljne zdravstvene tegobe", navodi se u saopštenju Sindikata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija