Matematičarke osvojile tri medalje u Firenci

Na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Firenci nacionalnu ekipu Srbije činile su četiri učenice koje su osvojile tri medalje i jednu pohvalu, saopštila je Matematička gimnazija.
Matematičarke osvojile tri medalje u Firenci
Foto: Pixabay
Učenica drugog razreda Matematičke gimnazije Jelena Ivančić osvojila je zlatnu medalju i prvo mesto sa maksimalnih 42 poena. Tamara Ponjavić, učenica trećeg razreda Matematičke gimnazije dobitnica je srebrne medalje, a Irina Đanković, učenica drugog razreda te škole bronzane medalje.
 
Nini Matić, učenici 3. razreda Valjevske gimnazije pripala je pohvala. Olimpijada je održana od 9. do 15. aprila, a u pratnji učenica su bili lideri reprezentacije dr Sonja Čukić i Miloš Stojaković.
 
Na takmičenju su učestvovali takmičari iz 52 zemle (Rusija, Poljska, Norveška, Belgija, Francuska, Velika Britanija, Rumunija, Italija, Nemačka, Francuska, SAD, Japan….).
  • dr Petrovic

    15.04.2018 06:26
    Bravo !!!
    O tome treba da se cuje, pise.
    O tome kako imamo genijalnu decu. Njih treba da mazimo, pazimo, hranimo i gajimo, kao najdraze.
    Ima jos mnogo dece koja su izuzetna. Treba i o njima pisati. To treba da nam je svima i uzor i nada.
    Velike cestitke i za njihove profesore, junake, koji u ovako otezanom okruzenju imaju snage da se izbore sa nakaradnim sistemom obrazovanja.
    A roditeljima "kapa dole" za hrabrost i ljubav u borbi sa politicki urusenim sistemom zdravstva, skolstva... trebalo je tu decu " provuci" od potodilista, domova zdravlja... " preko trnja do klupa" , jer je u ovoj drzavi naopacke sistem vrednosti.
    Time svime je uspeh ove dece daleko veci !
    Cestitamo im svima !!!
  • deda

    15.04.2018 00:36
    cestitke deci i njihovim roditeljima, cestitke i profesorima, sjajnu decu imamo smo da se potrudimo oko njih i eto rezultata, veliko bravo
  • dijaspora

    15.04.2018 00:31
    Moja bivsa gimnazija :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.