Malu maturu ipak neće snimati kamere

Završni ispit neće biti sniman kamerama u svim školama iz ptičje perspektive, kako je ranije planirano, ali će u školama koje imaju video nadzor to biti primenjeno kao probni model.
To je izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević. On je najavio strožu kontrolu na predstojećoj maloj maturi i podvukao da će za eventualne nepravilnosti odgovarati, pre svega, direktori škola. Na završnom ispitu neće više dežurati nastavnici iz drugih škola, već će svako biti u svojoj, što, kako je rekao ministar, znači da će "domaćin biti apsolutno odgovoran za sve". Jedino će supervizori biti iz drugih škola. 
 
Ministar je najavio i strogu kontrolu u okruzima u kojima su lane zabeležene neregularnosti, poručivši da će svi raspoloživi resursi Ministarstva prosvete biti na terenu i da veruje da će ove godine rezultati biti objektivniji.
 
Radi poboljšanja objektivnosti ministar kaže da će ove godine biti promenjen i način bodovanja na maloj maturi. Uspeh iz škole nosiće maksimalno 60 bodova, dok će na tri testa đaci moći da ostvare 40 bodova.
 
Mala matura zakazana je za 18, 19. i 20. jun.
  • Milica

    16.04.2018 01:01
    Najveci problem su mali maturanti!
    O Boze!
    Pustite decu na miru!
    Snimajte vi vaznije stvari....
    Za pocetak ludake sto prolaze na crveno, voze 100 na sat po gradskim ulicama itd....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija