Dve istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, bez informacija za javnost

Navršilo se tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, a do danas je ostalo nepoznato ko su ubice i njihovi nalogodavci.
Dve istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, bez informacija za javnost
Foto: 021.rs
Kako prenosi N1, kosovske službe i nadležne službe Srbije vode nezavisne istrage a, uprkos obećanjima, novosti o tom slučaju Ivanovićeva porodica, saradnici i javnost ne saznaje. Nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih, niti se išta više o zločinu zna, od onoga što se saznalo neposredno posle ubistva Olivera Ivanovića.
 
Tri meseca kasnije, grafiti sa njegovim likom osvanuli su u Kosovskoj Mitrovici, Prištini, Gračanici, Nišu, Kruševcu. Urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević kaže da je print za zidovima opomena da se i dalje čeka informacija o tome ko je ubica i ko nalogodavac. 
 
U stranci Olivera Ivanovića kažu da Specijalno tužilaštvo iz Prištine, koje je u martu preuzelo slučaj, poziva iste one svedoke koje su, neposredno posle ubistva, zvali i istražitelji iz Mitrovice.
 
"Do današnjeg dana, nažalost nemamo nikakvu informaciju, stiče se utisak da se stvari vraćaju na početak, nelogično je da pozivate svedoke da posle tri meseca dešavanja kažu šta se desilo tog dana, na primer jedna od njih sam i ja koja sutra u 9 sati treba da se javim u svojstvu svedoka", kaže Ksenija Božović.  
 
Poslednja najava da će se bar nešto oko tog ubistva rasvetliti stigla je iz Beograda, pre mesec dana. Tada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će "službe da govore za dve nedelje" o ovom ubistvu. Kao "tizer" Vučić je poručio i da će se oni koji su krivca znali unapred iznenaditi. 
 
Ipak, ni službe ni predsednik u obećanom roku nisu se oglasili.
 
Novinar iz Gračanice Živojin Rakočević smatra da bi Beograd trebalo da insistira da istragu preuzme međunarodna komisija, prenosi N1.  
 
"Zastrašujuće je što međunarodna zajednica ćuti, evo i Euleks ćuti", rekao je Rakočević.
 
Kako slučaj ne bi pao u zaborav saradnici Ivanovića najavljuje i peticiju da pešačka zona u Mitrovici ili Ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime.  
  • markoMarko

    17.04.2018 00:21
    Tri meseca , bez trunke istrage o ubistvu coveka, samo je vazno da se vec dve godine konstantno svaki dan pise o Marjanovicima, i ispiranju mozga gradjanima ove zemlje.
  • drr

    16.04.2018 22:49
    iznenađenje...
    Ubica je onaj koji je objavio najveću čitulju i koji je se zaklinjao da će pronaći i kazniti krivce. Evo već smo "iznenađeni" njegovim ćutanjem i još jednim neispunjenim obećanjem
  • Oliver

    16.04.2018 21:22
    Kad ubija država i organizovani kriminal, ubica neće biti pronađen !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija