Vučić: Nisam siguran da ću rešenje za Kosovo ponuditi krajem aprila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije siguran da će krajem aprila punuditi svoje rešenje za Kosovo, ali da može da garantuje da će vredno raditi da bude postignuto kompromisno rešenje.
Vučić: Nisam siguran da ću rešenje za Kosovo ponuditi krajem aprila
Foto: 021.rs
Vučić je posle sastanka sa premijerom nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfridom Krečmanom rekao da rešenje za Kosovo "neće biti bezbolno za Srbe".
 
"Sa kojim god predlogom da izađemo, on će biti dočekan na nož, kako u okruženju, Evropi i svetu, tako i u Srbiji", rekao je Vučić.
 
Predsednik Srbije više puta je najavljivao da će rešenje za Kosovo predstaviti javnosti krajem aprila, zbog čega je prošle godine u oktobru pokrenuo unutrašnji dijalog. Vučić je istakao da koje god rešenje ponudi, da ono prvo treba da "pobedi na referendumu u zemlji".
 
"Nije meni cilj da nešto kažem da zadovoljim nekoga na zapadu, a da do rešenja ne dođemo, već da zadovoljim građane Srbije i da do rešenja dođemo", naveo je predsednik.
 
On je ponovio da se protivi ideji "zamrznutog konflikta", jer ne želi da ostavlja probleme budućim generacijama.
 
"Od toga što ćemo da čekamo bolja vremena, samo ćemo da dočekamo neka lošija i gora vremena", ocenio je predsednik i dodao da je rešenje treba tražiti dijalogom kako bi se došlo do kompromisnog rešenja.
 
"Ne želim da građani budu poniženi rešenjem i ja ću se u skladu sa tim odnositi racionalno, pragmatično, odgovorno i hrabro", rekao je Vučić.
 
On nije želeo da komentariše izjavu premijera Kosova Ramuša Haradinaja da su Bujanovac i Preševo istočno Kosovo, jer kako je naveo, ne želi da govori o nečijim željama za teritorijom, već o budućnosti Srbije.
 
Vučić je rekao i da su stavovi Nemačke i Srbije po pitanju nezavisnosti Kosova suprotni, ali da to ne treba da utiče na razvoj bilateralne saradnje.
 
"Voleo bih da mi neko objasni kakva je budućnost Srbije bez Nemačke", kazao je Vučić i naglasio da ne veruje da je dobro rešenje ne razgovarati s zemljama koje su priznale Kosovo.
  • Ujak Sem

    17.04.2018 10:51
    Grdnja
    Ma šta ti pričaš, čoveče?!
    Smesta da si obavio domaći!
  • Dragan

    17.04.2018 10:48
    Evo
    Skidam kapu svim politicarima za koje mislimo da su glupi i na ne znaju posao.
    Ljudi, napunili su sefove nasim novcem, osiromasili desetine hiljada ljudi i nakon isteka amandmana ce nestati u nekim toplim krajevima i piti koktele, a mi cemo biti u fazonu "vidis, toliko je glup da nije uspeo da se odrzi u politici". E braco moja, glupi smo mi sto se nadamo toliko godina :(
  • Autonomaš

    17.04.2018 09:23
    Kosovo odlazi...
    ...neka se spremi Vojvodina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.