Policija prikuplja informacije o novogodišnjoj rasveti i jelki u Beogradu

Provera javnih nabavki novogodišnje rasvete u Beogradu od firme "Keep light" i dalje je u predistražnoj fazi, a poverena je novoosnovanom Odeljenju za borbu protiv korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je novinarima KRIK-a u ovom tužilaštvu.
Policija prikuplja informacije o novogodišnjoj rasveti i jelki u Beogradu
Foto: Pixabay
Kako piše KRIK, ovo odeljenje je zatražilo od policije da proveri nabavku novogodišnje rasvete, kao i kupovinu jelke vredne 83.000 evra, a zahtevu je dodalo i nabavku od pretprošle godine koju su već ispitivala dva tužilaštva po prijavi Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".
 
Prijavu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog i drugih odgovornih za nabavku rasvete ova organizacija dostavila je Višem tužilaštvu. Ono ju je prosledilo nižem Drugom osnovnom tužilaštvu koje je prijavu odbacilo u aprilu prošle godine, piše KRIK.
 
Dodaje se da su ovi predmeti dati novom beogradskom odeljenju za borbu protiv korupcije u martu ove godine kada je počelo sa radom.
 
Iz tužilaštva nisu potvrdili da li postupaju po prijavama koje je ranije podnela Incijativa, piše KRIK.
 
Podsetimo, portal Pištaljka otkrio je da je Grad Beograd novogodišnju jelku platio 83.000 evra, kao i da je postavljena pre nego što je konkurs završen.
  • Janjećina

    17.04.2018 19:11
    A što prikuplja, kada svi znaju da su:
    "...Od ranije poznati policiji i organima gonjenja..."
    More bit - iz kafane, s nekog ručka?
  • Koca

    17.04.2018 18:48
    K
    Vlada Srbije nema nikakvog razloga ni potrebe da bilo sta krije od gradjana. Opozicija samo izmislja kako bi napadala Vucica.
  • beli

    17.04.2018 18:42
    jelka
    Teska situacija u Srbiji I veliko zalaganje predsednika Vucica a opozicija se vatila jelke sto I lici na nju samo da bi napadala Vucica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.