Otišla na operaciju žuči, probudila se sa opekotinama zbog neispravnog kabla

Žena koja je prošle srede došla u novi niški Klinički centar na rutinsku operaciju žuči, probudila se iz anestezije sa opekotinama drugog stepena na nozi.
Otišla na operaciju žuči, probudila se sa opekotinama zbog neispravnog kabla
Foto: Pixabay
Ona ne zna šta se tačno dogodilo tokom zahvata, ali kaže da su joj lekari rekli da je tokom operacije zavarničio kabl na nekom instrumentu. Iz Kliničkog centra su od novinara pokušali da sakriju ovaj incident, prenose Južne vesti.
 
Emiliji Rakić (33) koja je rodom iz Pirota, iz ove zdravstvene ustanove, kako kaže, nisu jasno objasnili šta se dogodilo. Pošto je bila pod anestezijom, ne zna šta se tačno desilo, pa se probudila sa teškim opekotinama na skoro celoj nozi. Lekari su joj, kako je kazala, davali samo neprecizne informacije o tome da je u pitanju bila struja i varničenje.
 
"Ne sećam se uopšte zato što sam bila pod anestezijom. Jedino kad sam se probudila, osetila sam bol, videla sam nogu, doktor mi je saopštio da se nešto desilo, ne znam tačno šta, ali bih volela da znam. I sad mi je teško i pretrpela sam mnogo bolova. Samo su mi rekli kao da je neki kabl, prvo kao da je struja udarila, pa da je neki kabl varničio", rekla je ova Nišlijka.
 
Ona je dodala da će tražiti odgovorne za to što joj je na operacionom stolu život bio ugrožen, i to, kako smatra, ne greškom lekara.
 
"Mislim da doktori nisu tu krivi, oni rade svoj posao. Ne bih da njih okrivljujem, ali verovatno postoji neki krivac. Te mašine, ljudi kad rade operaciju ne mogu da gledaju šta se dešava oko njih, ali preduzeću sve što treba kako bi se ustanovilo šta se tačno desilo i ko je odgovoran", dodaje Rakićeva.
 
Dva dana su iz odgovorni Kliničkog centra izbegavali da odgovore na pitanja novinarke Južnih vesti o ovom incidentu, prenosi taj portal. Tvrdili su da nije bilo nikakvog požara, a nisu otkrivali ni da se nešto uopšte desilo sa pacijentkinjom na operacionom stolu. Tek kada su novinari pronašli Rakićevu na Klinici za minimalno invazivnu hirurgiju, iz ove ustanove najavili su izjave za medije, a Rakićeva je, kako je sama rekla, ubrzo otpuštena iz bolnice.
 
Pomoćnik direktora za hirurška pitanja Goran Stanojević, kaže da je ova operacija dobro prošla, da su ispoštovane sve procedure i da će uložiti žalbu nadležnima zbog neispravnog kabla koji je opekao pacijentkinju. 
 
On kaže da je pacijentkinji izgorelo oko 2 odsto kože, kao i da se radi o opekotinama drugog stepena. On je dodao da će tehnička služba, kao i nezavisne institucije da provere aparat na kome je izgoreo kabl, kao i da je obavešten dobavljač Proksima, koji je prošle godine pobedio na tenderu za nabavku ove opreme.
 
"Pokrenućemo postupak, želimo da se preispitaju sve preostale količine. Dobili smo istog dana sertifikat od zvanične kuće koji je pokazao da su sve ostale instalacije bile ispravne. Pokretanje sale je urađeno po proceduri i sa te strane, prosto se desilo, bitno da je pacijentkinja dobro i da je otišla kući", priča pomoćnik direktora.
 
Dodaje i da je sporni kabl dat na ekspertizu, kao i sve ostale količine koje su, pre svega, preko te firme došle u KC Niš.
 
Emilija Rakić je na operaciju žučne kese otišla u sredu 11. aprila, ali je zbog zadobijenih opekotina operisana još jednom u subotu, kada joj je presađena koža sa druge noge.
  • Užas

    18.04.2018 10:21
    Odvratno
    Pa šta vas čudi naslov!?šokantna vest bi bila da je operacija prošla ok.skoro se moja žena porodila u Betaniji.uradite reportažu o uslovima porađanja i kasnije ležanja u sobama.od osoblja do skrnavih soba....ako smete.a ne smete :) ne treba ništa da vas čudi.ovo je SMRDIJA!!!!!
  • B

    18.04.2018 10:03
    bar se
    probudila...
  • Goran

    18.04.2018 09:04
    @pacijent

    I ne samo to .. nasi lekari su ekstremno neljubazni .. gledaju te kao smrtnog neprijatelja .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.