Brnabić osuđuje Šešeljevo ponašanje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najoštrije je osudila ponašanje predsednika SRS Vojislava Šešelja koji je u Skupštini Srbije psovao hrvatsku delegaciju u poseti Srbiji i gazio zastavu te zemlje i ocenila da ono ne predstavlja vrednosti većine građana Srbije.
Brnabić osuđuje Šešeljevo ponašanje
Foto: 021.rs
Srbija je iskreno i duboko posvećena regionalnoj saradnji i razumevanju, istakla je. Nakon tog incidenta, podsetimo, delegacija Hrvatske odlučila je da prekine posetu.
 
"Želim ovim putem da nedvosmisleno, direktno i najoštrije osudim ponašanje Vojislava Šešelјa u Skupštini Srbije. Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijatelјskoj poseti našoj zemlјi nije ponašanje koje predstavlјa Srbiju", navela je Brnabićeva u saopštenju.
 
"Kao predsednica Vlade Srbije apelujem na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa cilјevima koje smo kao društvo postavili – da idemo napred i budemo primer zemlјe koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi", dodala je.
 
Kako je ocenila, nedavnom posetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj i sastankom sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović odnosi dve zemlјe dobili su novu dinamiku. "Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usledili dodatno su potvrdili opredelјenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusedske odnose" dodaje predsednica srpske Vlade.
 
Žene u crnom: Hitno procesuirati ratnog zločinca Vojislava Šešelja
 
Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je danas da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ratni zločinac i da njegovi javni nastupi kojima širi mržnju, poziva na izvršenje krivičnih dela i preti, zahtevaju hitnu reakciju pravosudnih organa.
 
Žene u crnom osudile su današnji napad Šešelja na delegaciju hrvatskog Sabora, ali i napad na poslanicu Demokratske stranke Aleksandru Jerkov u Narodnoj skupštini. Ta nevladina organizacija je podsetila da je Šešelj od povratka u Srbiju u više navrata činio krivična dela i prekršaje u vezi sa javnim redom i mirom, među kojima su pretnje upućene Staši Zajović u sudnici tokom procesa rehabilitacije Draže Mihajlovića, kao i gradjanima koji su obeležavali godišnjicu genocida u Srebrenici.
 
"Zajedničko za sve ove slučajeve je da Vojislav Šešelj ni jednom nije procesuiran. Ova, kao i činjenica da Vojislav Šešelj ima ogromno medijsko prisustvo u medijima pod kontrolom vlasti govore da on za svoje delovanje ima podršku aktuelnih vlasti", navele su Žene u crnom.
 
Istakle su da posebna odgovornost leži na predsedniku Aleksandru Vučiću koji je bio Šešeljeva "desna ruka" i od njega zatražile da se jasno ogradi od politike zločina i mržnje kojoj je pripadao. "Zahtevamo od vlasti Srbije da hitno procesuiraju ratnog zločinca Vojislava Šešelja i da stanu na put njegovom destruktivnom delovanju", navele su Žene u crnom.
  • Duje

    20.04.2018 09:08
    Bas steta sta se takvoj budali omoguci da vas koci ka buducnosti.. Takvi poput ovoga su Vas obmanili 90tih a i sada pokusavaju. Virujem, siguran sam kako su vecina srba zaista divni ljudu.
    Uvik ste dobro dosli na jadran i nemoje da vas politika i tkvi poput ovog slozinca koce.
    Pozdrav
    Dalmatinac
  • pamtivoje

    19.04.2018 00:13
    seselj
    Jednom vadikal, uvek radikal.
  • Flipnuti

    18.04.2018 20:12
    Padanje na pamet
    A napad na Aleksandru Jerkov nije osudila...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija