Sastanak Brnabić i Mogerini: Predstoji još mnogo rada na slobodi medija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je na sastanku sa Federikom Mogerini da Srbiji predstoji mnogo rada u oblasti vladavine prava i slobode medija.
Sastanak Brnabić i Mogerini: Predstoji još mnogo rada na slobodi medija
Foto: 021.rs
U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je Brnabić pozdravila to što je Evropska komisija prepoznala napore Srbije na sprovođenju političkih i ekonomskih reformi i posvećenosti regionalnoj saradnji.
 
Brnabić je navela da će Srbija pristupiti daljim reformama u skladu sa ocenama i preporukama predstavljenim u Izveštaju EK. 
 
Mogerini i Brnabić navele su da su očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i istakle važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine. 
 
Mogerini je rekla da je za Srbiju i region važno to što Bugarska predsedava Savetu EU, jer ta članica "razume aktuelnu situaciju i prilike u regionu Zapadnog Balkana" i dodala da je posvećenost političkoj i ekonomskoj saradnji zemalja regiona ključna za brži napredak u procesu pristupanja EU. 
 
Ona je rekla da je neophodno podići svest građana Srbije i regiona o značaju priključenja EU, "kojim će se obezbediti mir i stabilnost regiona i podići životni standard svih građana na ovim prostorima".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.