Joksimović: Pripremili smo pet poglavlja, ne verujem da ćemo sva otvoriti

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija pripremila pozicije za pet pregovaračkih poglavlja za pristupanje Evropskoj uniji, ali da ne veruje da će sva biti otvorena.
Joksimović: Pripremili smo pet poglavlja, ne verujem da ćemo sva otvoriti
Foto: Pixabay
"Ja očekujem da to bude više od dva", rekla je Joksimović gostujući na televiziji Pink.
 
Ona je rekla da je Srbija još u decembru pripremila neka poglavlja, ali da ona nisu otvorena, a da sada ima spremne pozicije za poglavlja 9 (finansijske usluge), 13 (ribarstvo), 17 (ekonomska i monetarna politika), 18 (statistika) i 33 (finansijske i budžetske odredbe).
 
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini juče je na konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekla da se uskoro može očekivati otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU, odnosno tokom bugarskog predsedavanja.
 
Joksimović je rekla da je sa Mogerini razgovarala i o kosovskom problemu i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.
 
"Taj nastavak dijaloga je uz jasno očekivanje da se prethodno postignuti aranžmani sprovedu u delo, da bismo govorili o novim temama", rekla je Joksimović.
 
Ona je rekla da je i Briselski sporazum pravno obavezujući, sa potpisom Ketrin Ešton, čime je on, prema rečima Joksimović, "postao deo spoljne i bezbednosne politike EU".
  • /

    20.04.2018 12:53
    /
    ovakav mehanizam smrdije nikada nece otvoriti ijedno poglavlje.

    preko noci bi trebalo poseci sve knezove da bi se rascistila korupcija i reketiranje u svim porama ovakve drzave
  • Nervirach

    20.04.2018 11:45
    Eh, a sadabudite fer i ispricajte deci kako smo trebali biti primljeni BEZ USLOVA. A ovi sadasnji i ovi sto se kriju u Rusiji su izabrali ratove.
  • sinke

    20.04.2018 11:33
    Kada ce se otvoriti poglavlje o licnim dohodcima?????Ja u Stylos group-u radim a plata kasni 12 meseci!!!!Gazde se druze sa bivsim i sadasnjim politicarima i gleda se nacin kako da sada podkupe ove napredne!!!!Dokle vise??!!!!Narod treba da se organizuje i istrebi te lopurde kad drzava nije sposobna....Nije Srbija Eskobarova Kolumbija pa da se igrate sa ljudima.P.S.On je bar isplacivao plate a ovi se vozikaju u meckama i decu skoluju u Americi..Nicija sveca nije gorela do kraja....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.