Nemačka donirala 20 vozila za graničnu policiju MUP-a

Nemačko savezno ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo je MUP-u Srbije 20 vozila ukupne vrednosti 300.000 evra koja su namenjena jedinicama granične policije u sprečavanju ilegalnih migracija i koriste se u manje pristupačnim terenima.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i nemački ambasador Aksel Ditman potpisali su danas Protokol o primopredaji opreme i vozila ističući da odnosi između dve zemlje napreduju odličnim tempom i pokazuju da saradnja donosi dobre rezultate.
 
Stefanović je rekao da Srbija ima odličnu saradnju sa MUP-om Nemačke, navodeći da su to ministarstvo i nemačka vlada u poslednjih osam-devet godina donirali preko devet miliona evra, što Nemačku svrstava u jednu od najznačajnijih donatora.
 
Zahvaljujući kontinuiranoj podršci, Stefanović je podsetio, da je MUP ranije od njih dobio sedam vozila za kriminalističku policiju i jedno vozilo unutrašnje kontrole.
 
On je ukazao da je sa nemačkom policijom obavljena jedna od najboljih akcija u kojoj je zaplenjeno više od 300 kilograma kokaina, 106 kilograma hašiša itd.
 
"Trudimo se da budemo pouzdan partner i da Srbija bude zemlja na koju se može računati u borbi protiv terorizma i pranja novca", rekao je Stefanović.
 
Ditman je još jednom istakao odličnu operativnu saradnju između MUP Srbije i Nemačke.
 
"Imamo bliske političke odnose i sve je to deo naše podrške Srbiji na putu ka EU", rekao je Ditman i dodao da ovom donacijom Nemačka želi da olakša rad i pomogne pograničnoj policji u borbi protiv ilegalnih migracija.
 
Ditman je rekao da je Srbija godinama pouzdan partner u suzbijanju ilegalnih migracija.
 
"Borba protiv ileganih migracija, trgovina narkoticima, oružjem i borba protiv terorizma su veliki izazovi koje samo zajedno možemo da savladamo. Saradnja između organa policije dve zemlje u savladavanju tih izazova pokazala se veoma dobrom tokom prethodnih godina i želimo tu saradnju da inteziviramo", poručio je Ditman.
  • Komifo

    20.04.2018 17:39
    Super, sad ćemo moći da smanjimo dotok emigracije iz Bosne.
  • Kac

    20.04.2018 16:18
    za Mrski Svaba
    A, kad smo od Nemaca dobili neki stari, rashodovani avion ili helikopter, makar i u delovima.
  • milojko

    20.04.2018 15:10
    Dacija
    Bas su se isprsili sa dacijom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.