Incident u Kosovskoj Mitrovici, napadnute novinarke

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić oštro je osudio napad na novinarke Kosseva i Radio Beograda, koji se dogodio u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Incident u Kosovskoj Mitrovici, napadnute novinarke
Foto: Pixabay
Incident se dogodio u Bošnjačkoj mahali, nakon što je u on tom naselju obišao dve stambene zgrade. Do incidenta je došlo kada su tri mladića, od kojih je jedan govorio albanski, dobacivali i pokušali da priđu koloni u kojoj je bio Đurić, u čemu ih je u više navrata sprečila policija. 
 
Mladić je, prema rečima napadnutih novinarki, pokazivao šakama simbol orla, pokušao da zabrani novinarki Kosseva da sve to snimi, a zatim im i prišao i novinarki koja je snimala uneo se u kameru i odgurnuo je. 
 
Direktor Kancelarije za KiM naveo je da je to pokazatelj da je politička klima prema Srbima i slobodnom i objektivnom izveštavanju loša, te da se neki ljudi osećaju slobodno da ugrožavaju i fizički integritet novinara. "To šalje lošu poruku i predstavalja kontinuitet one vrste ponašanja koje smo mogli da vidimo 26. marta", rekao je Đurić. 
 
Dodao je da se "takvi nasilnici i huligani osećaju oslobođeno nakon što su videli da su i policajci napadali novinare". 
 
Tokom današnje posete Đurića Kosovskoj Mitrovici i Banjskoj taj prostor KiM sve vreme nadleće helikopter KFOR-a, a jače policijske snage nisu primećene. Đurić je u severnom delu Kosovske Mitrovice obišao dve stambene zgrade u Bošnjačkoj mahali, koje su namenjene zbrinjavanju mladih bračnih parova sa decom i socijalno ugroženom stanovništvu. Zatim je u Banjskoj obišao objekat u izgradnji budućeg kompleksa "Rajska banja", kao i pivaru u tom mestu.
  • Dejan

    21.04.2018 07:32
    Stoka
    Pa šta drugo očekivati u mafijaškoj državi Kosovo.
  • srdjan

    20.04.2018 22:37
    Stvarno je previse.
  • Aca

    20.04.2018 21:50
    Incident u Kosovskoj Mitrovici
    Srbi sa ovim bahatim ponašanjem albanaca ništa ne mogu mirnim dogovorima postići...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.