Dosta je bilo bira novo rukovodstvo

Izborna skupština Dosta je bilo u subotu 21. aprila, u Sava Centru, bira novog predsednika, zamenika predsednika, potpredsednike, generalnog sekretara i članove Programskog saveta Dosta je bilo.
Dosta je bilo bira novo rukovodstvo
Foto: 021.rs
Kandidat za predsednika DJB je narodni poslanik DJB iz Bora dr Branislav Mihajlović. Za zamenicu predsednika DJB, Mihajlović je kandidovao narodnu poslanicu Branku Stamenković iz Beograda. Za potpredsednike stranke je kandidovao narodnu poslanicu dr Anu Stevanović i narodnog poslanika prof. dr Ratka Jankova iz Beograda i Aleksandra Bujića, šefa odborničke grupe DJB iz Novog Sada. Za generalnog sekretara DJB je predložio Tijanu Šerbulu, odbornicu DJB sa Zvezdare. Kandidati za članove Programskog saveta su Saša Radulović, Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić, Vojin Biljić i Dimitrije Majkić, piše u saopštenju Dosta je bilo.
 
Kako je saopšteno predsednik DJB Saša Radulović i svi članovi predsedništva su 6. marta podneli ostavke kao lični čin preuzimanja odgovornosti za loš rezultat na beogradskim izborima. Uprkos svim naporima da se prvi unutarstranački izbori u DJB održe bez formiranja klanova, međusobnih napadanja i u interesu očuvanja organizacije, pripreme za izbore i kampanja su protekli burno. Nakon višestrukog grubog nepoštovanja statuta, pokušaja urušavanja organizacije i ometanja unutarstranačkih izbora, iz DJB su isključena 3 narodna poslanika, dok su dva poslanika napustila DJB. Samo jedan poslanik je vratio mandat.
 
Prvi unutarstranački izbori u DJB za predsednika stranke su raspisani 29. marta. Rok za podnošenje kandidatura je istekao 5. aprila u ponoć. Kandidaturu su podnela dva kandidata: Branislav Mihajlović iz Bora i Tatjana Macura iz Zemuna.
 
Kampanja za unutarstranačke izbore je počela formiranjem timova za kampanju, dogovaranjem obilaska odbora i predstavljanja kandidatura. Dogovoreni su ravnopravni uslovi obilaska i predstavljanja oba tima pred svim lokalnim odborima DJB i pravo prisustva oba tima na svakom zakazanom predstavljanju. Obilazak odbora i predstavljanje je započeto 10. aprila u Boru i Požarevcu i nastavljeno u Beogradu 11. aprila. Mihajlovićev tim je učestvovao u predstavljanju, dok je Tatjana Macura sa svojim timom odlučila da ne učestvuje, da bi se odmah potom, 12. aprila, pre 8 dana, povukla iz trke za predsednika, napustila DJB i sa isključenim poslanicima DJB formirala novu poslaničku grupu u skupštini, navodi se u saopštenju DJB.
 
Kampanja je završena u četvrtak popodne u Nišu, gde je Mihajlovićev tim članovima odbora iz južne Srbije predstavio svoj plan i svoj tim. Prethodnih 10 dana Mihajlovićev tim obišao je i odbore u Vojvodini, Beogradu, Šumadiji i istočnoj Srbiji.
  • Sara

    21.04.2018 08:56
    Birajte kako bi popunili papire samo.
  • ana

    21.04.2018 07:50
    a
    Vama nema pomoci i sto pre to prihvatite, bice vam lakse.
  • Nena

    21.04.2018 06:24
    DJB
    Bolje da su se razišli kao ljudi nego što biraju novo rukovodstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.