"Vazduplohovi", "aerodrUmi" i jezičke nedoumice političara u Srbiji

"Vazduplohov" - "antologijska" reč koju je u "srpski jezik" lansirao funkcioner SNS Zoran Babić do sada je, čini se, neprevaziđena.
Ovih dana dobila je ozbiljnog konkurenta, tim pre što je i ista tematika u pitanju. Društvene mreže zagrejao je gradonačelnik Kraljeva, piše N1. Tražeći pomoć za "kraljevački aerodrUm" nekoliko puta "omaklo" mu se isto...
 
Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić pozvao je u četvrtak najviše predstavnike vlasti da tom gradu pomognu da aerodrom "Morava" u Lađevcima konačno proradi. 
 
"Znam da Kraljevčani hoće da imaju aerodrUm, i znam da je najbolji način za upravljanje aerodrUmom - da ga država vodi, da ga vodi profesionalni menadžment, ljudi koji znaju da uvećaju broj putnika na nekom aerodrUmu, koji znaju kako aerodrUm funkcioniše... A ne da mi ovde izaberemo nekog partijskog moljca i postavimo ga tamo da prima veliku platu, a da ceo aerodrUm stagnira", rekao je Terzić.
 
Lapsus ili ne - prosudite sami... Međutim, srpskim političarima ne ide teško samo terminologija iz oblasti avio-saobraćaja.
 
Podsetimo, svojevremeno je, kao potpredsednik Skupštine Srbije, Igor Bečić italijanskog predsednika Serđa Matarelu predstavio kao "mortadelu", a poslanike ubeđivao da se pravilno kaže "sineopsis".
 
U skupštini se nedavno čulo, od ministra Zorana Đorđevića, i ponešto o zatečenom katastrofalnom s*anju (a nije stanje) u vojnoj industriji, dok je pravio, kako je rekao, "pandam"... nečemu...
 
Svojevremeno je, u "Utisku nedelje", aktuelni predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić upitao šta Srbija ima od toga što je podržavaju Bocvana i "Nambija" i ostao upamćen po tome gotovo jednako kao i po golovima koje je davao za vaterpolo reprezentaciju Srbije.
  • Tata Ikun

    21.04.2018 12:18
    To govori o "sami namima", što jednom reče Boža Đelić.
  • Precednik

    21.04.2018 08:40
    Ma hajte molim vas, to su samo "rumori"...
  • Srbija realno

    20.04.2018 23:12
    Putic
    Sta cemo sa ovakvim funkcionerima koji dozvoljavaju da putevi ugrozavaju ljudsku bezbednost, videti video: www.youtube.com/watch?v=7RczXxOJpb8&t=11s

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.