MUP podneo krivičnu prijavu protiv policajca zbog Savamale

Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Dežurne službe beogradske policije G.S. zbog nesavesnog rada u službi, a u vezi sa rušenjem objekata u Savamali u aprilu 2016. godine.
Prijava je tužilaštvu stigla 19. aprila, a Prvo osnovno Tužilaštvo ju je danas dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
 
Pomenuti policajac, Goran Stamenković, je u vreme rušenja objekata bio raspoređen na radno mesto šef smene Komandno-operativnog centra.
 
Sektor unutrašnje kontrole MUP je prijavu podneo nakon prikupljenih obaveštenja po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje je prošle godine u julu prošle preuzelo slučaj od Višeg tužilaštva. Prethodno je Više tužilaštvo u Beogradu 2016. godine dalo nalog MUP-u da istraži taj slučaj.
 
Podsetimo, informaciju da je ovaj policajac osumnjičen za nesavestan rad u slučaju Savamala, prenela je u januaru Mreža za istraživanja kriminala i korupcije KRIK.
 
Prema dokumentu do kog su došli novinari KRIK-a, Stamenković je jedina osoba koju Više javno tužilaštvo u Beogradu imenuje u vezi sa slučajem u Hercegovačkoj ulici u noći između 24. i 25. aprila 2016. Tada je bagerima porušeno oko 1.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, a muškarci sa fantomkama zaustavljali su građane, oduzimali im mobilne telefone i neke od njih vezali. Građani su pozivali policiju u pomoć, ali je ona odbila da izađe na teren i usmeravala ih na komunalnu policiju.
 
Opširnije OVDE.
  • Bulevarac

    23.04.2018 21:43
    Nije nego
    Prava momčina, sve sam uradio? Ja za sposobnijeg čoveka nisam čuo. Predsednik da bude!
  • Mile

    23.04.2018 20:48
    Još jedan igrokaz za široke narodne mase.
  • Zoran

    23.04.2018 17:03
    Epilog znamo: nikad zavrsen slucaj. Vlast radi svoj posao ali sud ne radi svoj. Glasajte za SNS (ili sta god) opet.

    Botovi neka repliciraju i udaraju minuse i tako opravdaju svoju platu. Parola: nisam robot ali jesam bot.

    A ti narode uzivajte u laznoj "demokratiji" dok ti ne prodje zivot. 20 godina si vec protracio. Da li si zaista beznadezan slucaj ili imas neki lek za sve ovo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.