Ne davimo Beograd poziva građane na protest u Nišu

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas građane da se na godišnjicu rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala, 25. aprila, pridruže protestu koji će u Nišu organizovati građani nezadovoljni najavom da će aerodrom u tom gradu preuzeti država.
Inicijativa je u pozivu navela da je lokalna vlast "izdala građane Niša" jer je "pristala na otuđenje imovine svih Nišlija bez ikakve naknade".
 
"Interese građana Niša nema ko da brani sem njih samih. Pozivamo vas da solidarno pružimo otpor na svakom koraku, pri svakom dilu, u svakom kraju ili gradu gde prepoznamo da hoće da se ugrade, da ućare, da nameste, da prevare, da otuđe, da nabudže, da sakriju, da prećute ili slažu", navodi se u pozivu.
 
Dodaje se da je za zainteresovane građane organizovan besplatan autobuski prevoz do Niša, a polazak je u 14 časova ispred Skupštine Beograda. Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" najavila je ranije da će veliki građanski protest protiv "poklanjanja" aerodroma biti održan 25. aprila na Trgu kralja Milana u Nišu.
 
Datum održavanja protesta još ranije je najavljen, pošto će toga dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviti u Nišu, a odluka o lokaciji je naknadno doneta.
  • Miloš Kosorić

    24.04.2018 06:49
    Niš
    Ovim nije bilo dosta da šetaju ulicama Beogradu, pa bi malo daprošetaju i ulicama Niša.
  • Miladin

    24.04.2018 02:55
    Razglas
    Ne pada sneg da pokrije breg vec da svaka zverka pokaze svoj trag.
  • Stevan

    23.04.2018 20:51
    Sta dokoni i zaludni ljudi drugo mogu raditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija