Protest prosvetara sutra ispred Vlade Srbije

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) protestovaće sutra u 12 časova ispred Vlade Srbije, sa zahtevom za uvođenje jedinstvenih platnih razreda i povećanje plata u ovoj godini dva puta po deset odsto.
Protest prosvetara sutra ispred Vlade Srbije
Foto: 021.rs
U školama članicama tog sindikata neće biti prekida nastave ni skraćenih časova, osim u Čačku gde će biti štrajk upozorenja od 12 do 13 časova.
 
Predsednica tog sindikata Jasna Janković je rekla da se predlogom Zakona o zaposlenima u javnim službama prosveta našla u osmom platnom razredu, gde je napredovanje tako postavljeno da bi najveća plata mogla biti manja nego što je sada. Pedagozi i psiholozi u školama, kako je rekla, svrstani su na još niže mesto, jer nisu nosioci zanimanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.