"Poskupljenje goriva i taksa za odvodnjavanje udar na poljoprivrednike"

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul ocenio je da su najnovije poskupljenje goriva i takse za odvodnjavanje novi udar na poljoprivrednike.
"Poskupljenje goriva i taksa za odvodnjavanje udar na poljoprivrednike"
Foto: 021.rs
"Posle sušne 2017. godine paore dočekuju više cene goriva i naknade koje moraju da plate u veoma kratkom roku. Poljoprivrednici u Vojvodini i Srbiji ogorčeno vode borbu za svaki dinar, a nadležni organi, nažalost, ne čine nište da ih zaštite. Štaviše, ovih dana na hiljade adresa poljoprivrednika stigli su računi za taksu za odvodnjavanje", naveo je Šibul i precizirao da naknade za odvodnjavanje iznose 1.200 dinara po hektaru.
 
Podsetio je da je LSV još 2016. godine u Skupštini Srbije postavio pitanje ministrima poljoprivrede i finansija u vezi sa naknadama za odvodnjavanje, na koje nikada nisu dobili odgovor.
 
Kako je rekao, poljoprivreda je jedina oblast u kojoj Srbija ima suficit u robnoj razmeni sa inostranstvom, a vlast nameće nove obaveze poljoprivrednicima, umesto da im pomogne.
  • N.Sad

    26.04.2018 10:51
    Nije to nikakav udar na poljoprivrednike nego na gradjane pa cemo placati npr. kupus za kiselenje umesto dosadasnjih 40-50 dinara sto je inace prevelika cena jer kao da je zlatan i jednu glavicu placamo koliko i kilogram paprike sad cemo ga placati 60-70 dinara.
  • Обсервер

    26.04.2018 10:40
    Знају
    Они знају кога деру све време, музу краву, која је пала, али још даје знаке живота. Па где су сада ти квази економисти, који кажу да пољопривреда није профитабилна, да би је бранили својим аргументима ? Идите мало у профитабилну индустрију, па њих дерите, а добровољни прилог би могли дати и ови из непроизводних занимања, државних служби, који искористе све годишње одморе, државне празнике и остале бенифиције, које им је у ствари пољопривредник омогућио. Да не заборавимо, да је храна најскупља онда, када је нема !
  • ggg

    26.04.2018 07:11
    kakav odvod ? ja u Čortanovcima u šumi ni odvoda ni vode a moram platiti- to oni naplaćuju po redu svakom vlasniku, baš ih briga jel zapravo imate odvod ili ne a o navodnjavanju da i ne pričam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija