Gajović: Nova Medijska strategija gotova do kraja godine

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je da bi nova Medijska strategija trebalo da bude gotova do kraja godine.
Gajović je rekao da očekuje da tekst strategije koja će se tek raditi bude bolji od teksta koji je napravila prethodna radna grupa i da očekuje i da nova radna grupa bude kvalitetnija.  
 
"Nisam nezadovoljan ovom strategijom ni ovom radnom grupom, ali sve može biti bolje", rekao je Gajović.  
 
On je kazao da je realno očekivati da strategija bude gotova do kraja godine i da onda Srbija dobije bolje mišljenje Evropske komisije nego što je poslednje koje je, kako je kazao, malo zabrinjavajuće.  
 
Savetnica predsednika Republike za medije Suzana Vasiljević izjavila je pre nekoliko dana da je zaustavljena izrada medijske strategije posle konsultacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. Vasiljević je rekla da predsednik Srbije želi donošenje medijske strategije u otvorenijem postupku, kao i da je predložio da se i OEBS-u uključi. Ona je zamolila sve kojih se strategija tiče da se uključe i predložila formiranje nove radne grupe koja će uključiti predstavnike domaćih i stranih medijskih udruženja.  
 
Više novinarskih i medijskih udruženja ocenilo je nedavno da je nacrt Strategije razvoja javnog informisanja do 2023. godine, "nelegitiman dokument, izrađen bez učešća relevantnih predstavnika struke i civilnog društva".  
  • Sima

    26.04.2018 14:27
    Medijski mrak se nastavlja, u prevodu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.