Ministru odbrane Hrvatske zabranjen ulazak u Srbiju

Vlada Srbije odlučila je danas da do daljeg zabrani potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Hrvatske Damiru Krstičeviću ulazak u Srbiju.
Ministru odbrane Hrvatske zabranjen ulazak u Srbiju
Foto: 021.rs
Mere reciprociteta Vlada Srbije donela je kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u Hrvatsku.
 
Vlada Srbije smatra da su takvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi, piše u saopštenju.
 
Hrvatski ministar: Odluka Srbije neopravdana
 
Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je da odluka Vlade Srbije kojom mu je zabranjen ulazak u Srbiju nije opravdana, za razliku od odluke Vlade u Zagrebu.
 
"Naša odluka, odluka države je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokacije gospodina Vulina i to bi napravila svaka savremena, moderna država koja vodi računa o svom suverenitetu, dostojanstvu i o nacionalnim interesima. Ja nisam nikada nikoga vredjao. Nisam nešto rekao što nije istina, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio. Odluka Vlade Srbije je neopravdana, ja se s tom odlukom mogu nositi i ona više govori o njima", rekao je Krstičević.
  • Rogobat

    26.04.2018 20:56
    Nigde i nikako se ne može ni nazreti da predmetni hrvatski ministar uopšte ima bilo kakvu potrebu i nameru da (u ovom času barem) uopšte dolazi u Srbiju. Još jedan autogol, u sopstvenu mrežu.
  • smesni su ko crtani

    26.04.2018 20:06
    Ha ha ha ha, jel to vazi za celu Srbiju zajedno sa Kosovom, ha ha ha!
  • jel

    26.04.2018 19:33
    ovaj hr vojni
    dolazio sa kalasnikom,kao----

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija