Uništeno 250.000 falsifikovanih poslastica

Carinici Srbije su, zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine, 2017. godine zadržali 1,5 miliona komada raznih proizvoda, a ove godine uništili više od 250.000 falsifikovanih konditorskih proizvoda, objavila je danas Uprava carina Srbije.
Uništeno 250.000 falsifikovanih poslastica
Foto: Pixabay
"Evropska komisija je u godišnjem izveštaju o napretku Srbije na putu pridruživanja EU ocenila napore u zaštiti intelektualne svojine najvišim ocenama. Carinska služba je nosilac Poglavlja 29 – carinska unija, a značajan doprinos od nje se očekuje i u Poglavlju 7 koje se direktno odnosi na zaštitu intelektualne svojine", kaže pomoćnica direktora Uprave carina Sonja Lazarević povodom Svetskog dana intelektualne svojine.
 
Prema njenim rečima, carinski propisi u oblasti zaštite prava intelektualne svojine u Srbiji u velikoj meri su uskladjeni s propisima EU.
 
Najavila da će od sutra raditi elektronska baza podataka o zaštićenim brendovima, nosiocima prava za te brendove i postupcima koji se u vezi sa njima vode. Aplikacija za to će biti na sajtu Uprave carina.
  • /

    26.04.2018 17:33
    /
    milka iz veternika ne prolazi kroz carinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija