VIDEO: Šešelj vređa i psuje poslanike, Arsić "ništa nije čuo"

Lider SRS Vojislav Šešelj psovao je iz svoje poslaničke klupe nekoliko poslanika u Skupštini Srbije, a najprostačkije uvrede uputio je Mariniki Tepić.
Poslanica Nove stranke Marinika Tepić danas je uputila pitanje republičkom tužiocu Zagorki Dolovac kada će pred Ustavnim sudom inicirati zabranu rada Srpske radikalne stranke (SRS), čiji je predsednik Vojislav Šeešlj osuđen u Haškom sudu na deset godina zatvora zbog ratnih zločina.
 
"Šešelj negira presudu i izjavljuje da će svoje postupke ponoviti", rekla je Tepić na sednici Skupštine Srbije, koristeći pravo poslanika da četvrtkom postavljaju pitanja članovima vlade. Navela je da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Kuburović treba da odgovore da li Dolovac uopšte postoji, s obzirom da ne reaguje.
 
Šešelj joj je tom prilikom uputio uvrede, a sve je mobilnim telefonom snimio poslanik DS Radoslav Milojičić, koga je Šešelj takođe vređao i, kako je poslanik demokrata naveo, pridružilo mu se još nekoliko poslanika SRS.
 
Milojičić je pozvao predsedavajućeg skupštine Veroljuba Arsića, iz Srpske napredene stranke, da reaguje, jer je "Šešelj najgunusnijim uvredama pretio poslanici Tepić". Arsić nije reagovao, a prema rečima Milojičića, rekao mu je da "nije čuo dobacivanje". Od Arsića su demokrate zatražile da se pismeno izjasni o tome.
 
 
Prošle nedelje je poslanica DS Aleksandra Jerkov objavila da su je vređali poslanici SRS, a objavila je i fotografiju na kojoj se vidi da joj je neko na skupštinskim papirima ostavio poruku "Ku*vo ustaška".
 
"Ženska parlamentarna mreža snom mrtvijem spava"
 
Šefica poslaničke grupe "Nova Srbija-Pokret za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić osudila je pretnje i uvrede koje je Šešelj uputio poslanicama. Ona je negodovala i što na te nedopustive uvrede i pogrdne reči ne reaguje Ženska parlamentarna mreža, odnosno poslanice iz vladajuće koalicije.
 
"Snom mrtvijem spava naša Ženska parlamentarna mreža i većinske članice te mreže iz SNS. Nisu se oglasle niti jednom jedinom rečju protiv tih gnusnih uvreda pre svega zato što je Šešelj hronično omiljeni opozicionar svake vlasti. On je to bio devedesetih i danas", rekla je Rašković Ivić.
 
Ženskа pаrlаmentаrnа mrežа Skupštine Srbije oglasila se večeras i saopštila da osuđuje uvrede koje je Šešelj uputio poslanici Mаriniki Tepić. Ženska parlamentarna mreža je dodala da zahteva osudu tаkvog ponаšаnjа u sklаdu sа poslovnikom Nаrodne skupštine.
  • Мунгос

    27.04.2018 11:06
    Како псује културан човек?
    „Стидите се, господине Арсићу“.
  • poznavalac

    27.04.2018 10:56
    čuvaj se psa
    Kada pas ujede na gazdi je krivica i on treba da završi na sudu.
  • dr vojvoda

    27.04.2018 08:40
    vredjaj - ne odgadjaj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.