Ćulibrk: Mi smo propali i niko to ne konstatuje

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk kaže da se Skupština Srbije ponekad pretvara u "Zadrugu" i Farmu".
Ćulibrk: Mi smo propali i niko to ne konstatuje
Foto: Medija centar Beograd
"Ovo što se u Skupštini dešava je mnogo gore, pogotovo što je transparentan rad Skupštine jedna od direktnih zamerki koja nam je upućena iz Grupe zemalja za borbu protiv korupcije u Savetu Evrope. Mi sad u oktobru očekujemo pozitivan izveštaj te grupe zemalja, u trenutku kada vlast podnosi po 300, 400 idiotskih amandmana, na prvi član zakona, na sam naslov zakona, samo da se uskrati opoziciji pravo. I mislite da ćete time izbrisati Srbiju sa spiska na kom se daju zamerke", rekao je Ćulibrk za N1.
 
"U oktobru ćemo popiti kaznu", naglašava Ćulibrk i dodaje da će tada vlast kazati - nismo znali. "Znaju to i rade to namerno", navodi.
 
Zakon propisuje da narodnom poslaniku mandat prestaje ako je pravosnažnom sudskom odlukom osuđen na kaznu zatvora bezuslovno u trajanju od najmanje šest meseci. To se nije dogodilo u slučaju lidera radikala Vojislava Šešelja, a to pitanje nije ni bilo na razmatranju u parlamentu.
 
Ćulibrk kaže da mu je interesantno obrazloženje Aleksandara Martinovića, predsednika Administrativnog odbora, koji je rekao da je u trenutku presude Šešelj odslužio kaznu i da o tome nema potrebe da se raspravlja. "Drago mi je što je predsednik Administrativnog odbora, on može stvarno sve sa svojom kreativnošću", navodi Ćulibrk.
 
Prema njegovim rečima, mi i dalje govorimo da privlačimo najviše investicija u regionu, a od osam zemalja, po zvaničnim podacima i na osnovu 10 ekonomskih parametara, najgori smo. 
 
"Mi smo propali i niko to ne konstatuje. Prošle godine je prosek plata bio 395 evra, samo u Makedoniji su bile manje, a znamo da je tamo bila politička kriza i plašim se da će za godinu, godinu i po i oni imati veće plate", kaže Ćulibrk.
  • Nishlija

    02.05.2018 15:58
    Misle dobro Srbiji
    Svi ovi botovi koji pokušao kako zuti, beli, narandžastasti ne misle dobro Srbiji, da mi obijasne
    Šta se podrazumeva pod " Ne misle dobro Srbiji"?
    Šta se podrazumeva pod " Ne misle dobro Srpskom narodu"?
  • PetarPP

    01.05.2018 03:11
    @/
    "...otkud toliko rusa u gradu?"
    Ti se očigledno nisi šetao nigde van države iz koje se javljaš. Da jesi onda bi skontao da Rusa ima apsolutno SVUDA, razmileli se po svetu jer imaju novac. I blago njima.
    A ti samo kmeči dalje Rusi kmeee ovo, Rusi kmeee ono.

    @RVosha
    "A na taj zli zapad Srbi beze glavom bez obzira ."
    To ti misliš. Ima i Srba na svim kontinentima i zemljama, nisu svi zatucani kao ti.
  • N.Sad

    30.04.2018 19:19
    Nin, Vreme, Danas --- stampa zutih, zutih patkica, ,,zastitnika gradjana" i svih onih koji ne misle dobro Srbiji i srpskom narodu. Za pljacku Srbije zute su kovali u zvezdebi i niko nije bio bolji od njih. RTS su bombardovali a oni srecni zaboravljajuci da im se sve to moze vratiti kao bumerang jer narod pamti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija