Radikali nepravilno prijavili skup u Hrtkovcima, policija ga ponovo zabranila

Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu poništilo je rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani okupljanja Srpske radikalne stranke u nedelju, 6. maja u Hrtkovcima - ali zato što je prijava skupa bila nepotpuna.
Radikali nepravilno prijavili skup u Hrtkovcima, policija ga ponovo zabranila
Foto: 021.rs
Iako su u SRS poručili da ovom presudom novosadskog odeljenja suda više ne postoji pravno valjan osnov za zabranu skupa u Hrtkovcima ispred zgrade Doma kulture "Sveti Sava", od 11 do 13 časova, u MUP-u naglašavaju da situacija nije takva kakvom je SRS predstavlja.
 
"Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova postupila je u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna. Upravni sud je nepotpunu prijavu obrazložio činjenicom da je istu potpisao predsednik sremskog Okružnog odbora SRS-a, iako se u prijavi navodi da Srpska radikalna stranka organizuje skup, a po mišljenju Upravnog suda ovo lice ne može biti organizator. Postupajući po ovoj presudi Uprava policije je poništila prvostepeno rešenje kojim se ne dozvoljava skup Srpske radikalne stranke i vratila predmet na ponovno odlučivanje, uzimajući u obzir pravno tumačenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi", navode u policiji.
 
Radikalima je naloženo da otklone nedostatke iz prijave, što su oni i učinili. 
 
"Nakon dopune prijave, organizatoru je jutros ponovo uručeno rešenje kojim se zabranjuje skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima", zaključuju u policiji.
  • Niko

    02.05.2018 22:01
    Hodajuća Mešina
    Ti tolko nemas pojma o dogadjajima u blizoj istoriji tako da o daljojni ni od prilike nemas.nabadas ovde o pljacki ubistvima i sl.a neznas ni ko je gde koga napao i ko je gde ratovao.Sarajevo okruzeno a u njemu Srbi ubijani znaci dobrovoljci u Sarajevu ne stoji.Mostar tek tu nisi vecerao sa lupetanjem borili se balije sa ustasama malo jna na pocetku mirila i to je to.Ovcara teritorijalna odbrana sao krajine ucestvovala i streljano 200 najgorih ustasa bez znanja vojne komande.Zvornik tigrovi oslobodili.Nevesunje Osvetnici.A jerkovka preletacevic iscenira sukobe i provocira za kes i ja bi je napao(zgodnjikava) a nisam radikal.a ti lupetas iz mrznje il dosade!
  • Hodajuća Mešina

    02.05.2018 16:02
    Kako su Šešelj i njegovi radikali oteli zemunski stan porodice Barbalić i uselili se u njega? Tako što su oni u Zemunu bili na vlasti, a porodica Barbalić na letovanju.

    Kako su Šešelj i radikali napadali Hrvate u Hrtkovcima? Tako što su iza sebe imali državu, a pred sobom nemoćne porodice sa decom.

    Kako su šešeljevci mučili i ubijali na Ovčari? Tako što je JNA njima naoružanima u ruke predala nenaoružane Hrvate iz vukovarske bolnice.

    Kako su ubijali, mučili i pljačkali u Zvorniku, Sarajevu, Nevesinju, Mostaru i drugde? Tako što su se prišljamčili sili koja je ta mesta osvojila i onda se obračunali sa nemoćnim zarobljenicima i njihovom napuštenom imovinom.

    Radikali su kukavice. Napadaju slabije i napadaju kada sila stoji iza njih.

    Tako su nedavno napali poslanicu Aleksandru Jerkov. Napašće opet jer osećaju da je država ponovo radikalska.

    Ološ!
  • Brus Vilis

    02.05.2018 15:16
    Ima kretena i u Evropi. Naravno, ne na ulici već u prdekani ili na psihijatriji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.