"Tito kad bi došao i video ovo odmah bi se vratio u grob"

Kada bi Tito došao i video šta se događa odmah bi se vratio u grob, kaže njegov unuk Joška Broz, povodom 38. godišnjice Titove smrti.
"On ne bi mogao da shvati da je od onakve zemlje ostalo ovo što sad imamo i da je ovakav život sada u odnosu na onaj koji smo nekada imali", rekao je Joška Broz za Prvu.
 
Doživotni predsednik SFRJ i Saveza komunista Jugoslavije i vrhovni komandant oružanih snaga Josip Broz Tito umro je na današnji dan pre 38 godina. Kako je tada bilo objavljeno, Tito je umro u 15.05h.
 
Na čelu Jugoslavije bio je 35 godina, izveo je zemlju iz sovjetskog bloka i bio jedan od lidera Pokreta nesvrstanih. 
 
Njegovoj sahrani, 1980. godine, prisustvovalo je više od 200 istaknutih ličnosti iz celog sveta, među kojima su bili Indira Gandi, Margaret Tačer i Leonid Brežnjev.
 
Poštovaoci lika i dela Josipa Broza tradicionalno na ovaj dan obilaze njegov grob u Kući cveća na Dedinju. U najvećem broju posetioci dolaze iz zemalja nastalih posle raspada Jugoslavije.
 
Tito je rođen u Kumrovcu, maja 1892. godine. Njegov rođendan slavljen je 25. maja, kao "Dan mladosti".
  • Mica

    06.05.2018 23:27
    Nije mu trebalo dozvoliti da umre. Kakva greska.
  • @Mislilac

    04.05.2018 18:01
    Deca osoba punih novčanika zbog istih punih novčanika su izginula u ratu, proterana sa ognjišta i sada smo svi prosjaci jer su osobe tada bile punih novčanika. To nema veze ni sa Slobom ni sa Franjom a još manje sa sadašnjim likovima.
  • Tata Ikun

    04.05.2018 17:32
    Nas 100 godina gaze i razjedinjuju razni banditi, na ovaj ili onaj način. Posledice su vidljive danas više nego ikada. Mi više nismo narod, nego krdo. A gore pomenuti nas je najviše uništio, bez obzira na "materijalno blagostanje" koje reklamiraju poštovaoci njegovog lika i dela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.