Ministar Vujović podneo ostavku; Mali preuzima finansije?

Ministar finansija Dušan Vujović podneo je danas ostavku na tu funkciju.
Mediji pišu da gradonačelnik Beograda Siniša Mali najverovatnije preuzima njegov resor.
 
Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija u Vladi Srbije povuče iz ličnih razloga, kako je naveo u pisanoj ostavci koju je dostavio premijerki Ani Brnabić. On je, takođe, u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji.
 
Premijerka bi ostavku Vujovića trebalo u utorak da prosledi Skupštini Srbije.
 
Kako pišu Novosti, on se vraća u SAD, gde će nastaviti da obavlja konsultantski posao u Svetskoj banci, a o njegovom povlačenju sa funkcije mesecima se spekulisalo u Nemanjinoj 11. 
 
Na funkciji ministra finansija Vujović je od 2014. godine. Pre toga je iste godine, od aprila do avgusta, bio na mestu ministra privrede. Karijeru je započeo kao asistent na Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu i kao asistent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a potom i kao docent i vanredni profesor na tom fakultetu. Bio je dugogodišnji saradnik Svetske banke.
  • ISTINKO

    08.05.2018 15:36
    Mali, mali
    Ovaj Mali zna sa finansijama. Pokazao na sopstvenom primeru kako se od plate sticu nekretnine.
  • VladaB

    08.05.2018 14:30
    posto je Brnabicka
    ....obican ukras koji je tu zbog dila moram da kažem da je Vucic obični siledžija koji misli da može sve.Doci će vreme kada će svoju mizerija da spasava negde napolju. Ovako biti odvratan pa to ni Milosevic ni ratni zločinac Seselj nisu uspeli.
  • /

    08.05.2018 10:44
    /
    eh barem da se budzet puni od motanja kablova /tokom tita su svi bili motaci kablova,tada vam nije smetalo/ i mmf-a
    srbija je mesto gde se pere lova od belog

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.