Gojković: Čanak zvao i Katalonce na međunarodni skup

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je da je Nenad Čanak na međunarodni skup "Idejom EU do mira i razvoja", pored parlamentaraca iz Prištine, pozvao i poslanike katalonskog parlamenta, ali da je ona taj poziv zaustavila.
Gojković: Čanak zvao i Katalonce na međunarodni skup
Foto: 021.rs
Ona, u izjavi za "Politiku", tvrdi da je tako sprečen veliki diplomatski skandal pošto bi, da je poziv realizovan, to bila uvreda za Španiju, zemlju čiji teritorijalni integritet i suverenitet Srbija apsolutno podržava i koja podržava teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.
 
Prema njenim rečima, Čanak je, kao predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije, na skup "Idejom EU do mira i razvoja", koji se održava u Domu Narodne skupštine, bez konsultacija sa njom i bez njenog znanja i članova Odbora, pozvao parlamentarce Kosova i poslanike španske pokrajine Katalonije, koja je održala referendum o nezavisnosti.
 
"U razgovoru sa zaposlenima u Odboru saznala sam da su adrese za pojedine potencijalne učesnike ovog skupa, kojih ovde nema posle moje reakcije, stizale direktno iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. To je bio pokušaj LSV da sprovede svoju, a ne politiku države Srbije", izjavila je Maja Gojković.
 
Ona je dodala da je nakon njene reakcije skupština uputila pismo parlamentu Katalonije da su pozvani greškom i da njihove potvrde dolaska ne važe. Navela je da je sekretar Odbora za evrointegracije smenjen, jer je naloge za pozive dobijao od LSV, te da će tražiti od članova odbora da pomnije prate sve što se tiče organizacije nekog skupa.
 
LSV: Licemerno i čudno ponašanje Maje Gojković
 
"Za otkazivanje posete prištinskoj delegaciji nije bilo razloga, jer taj poziv nije značio priznanje države Kosova, niti je namera konferencije o EU bila da se bavi statusom Kosova", rekao je ranije za Danas Nenad Čanak. On je podsetio da su pozvani svi oni ljudi koje naša delegacija inače sreće na skupovima o EU širom Evrope i da to nije ništa novo.
 
"Gostoprimstvo delegaciji Kosova otkazano je zbog pitanja osuđenog ratnog zločinca koji to pitanje nije ni imao pravo da postavi u Skupštini Srbije, jer legitimno on i nije poslanik. Vojislav Šešelj još sedi u Skupštini samo zbog neažurnosti skupštinskog Administrativnog odbora, iako na to nema pravo", naveo je Čanak.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da smatra da je u 21. veku sasvim normalno da se čuje i glas legalno izabranih organa vlasti evropskih regiona. Takođe je predsednici Skupštine Srbije postavljeno pitanje kako joj ne smetaju nelegalno izabrani organi vlasti u okupiranim delovima mađunarodno priznatih država.
 
"Podsetićemo je na slučaj nedavnog dolaska zamenice predsednika Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije ruske Dume i nekadašnje tužiteljke s Krima Natalije Poklonskaje, za koju je organizovan prijem u Skupštini Srbije uz prisustvo članova Odbora za dijasporu. Natalija Poklonskaja je izabrana za deputata ruske Dume na nelegalnim izborima održanim na Krimu. Kako joj u novembru 2014. godine nije smetao odlazak poslanika Skupštine Srbije, na čijem je čelu tada već bila, kao posmatrača nelegalnih izbora za organe Krima, koji je protivustavno proglasio nezavisnost od Ukrajine", navode u LSV.
  • ...

    26.05.2018 13:00
    SNS+LSV=NS
    LSV tesno saradjuje sa SNS na gradskom nivou. Samo da smeste svi svoje gu..ce. Ko tu prica kome o licemerju?
  • Licemerje?

    13.05.2018 17:23
    Veoma interesantne izjave LSV, naročito o licemerju. Krim je tako "protivustavno proglasio nezavisnost" a na KiM su to "legalno izabrani organi vlasti", Krim je "okupiran deo međunarodno priznate države" a KiM to nije, na Krim se ne sme ići kao posmatrač, u Kataloniju sme, ukrajinski ustav mora da važi, španski i srpski ne mora. U čemu je tačno razlika između Čanka, Šešelja i Gojkovićeve, obzirom da ne vidim nijednu?
  • Lala

    12.05.2018 19:45
    Majaja
    Mora Maja da podrži njenog vojvodu fefelja, šta će kad joj je on i ne samo njoj idejni vođa i učitelj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija