Poslanici danas o Komisiji za istragu posledica NATO bombardovanja

Skupština Srbije počeće danas novu sednicu, na čijem će dnevnom redu biti i Predlog odluke o formiranju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja.
Poslanici danas o Komisiji za istragu posledica NATO bombardovanja
Foto: 021.rs
Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlog zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti, koje je podnela Vlada Srbije.
 
Narodna skupština razmatraće predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, o putevima, o železnici, o bezbednosti u železničkom saobraćaju, o interoperabilnosti železničkog sistema...
 
Predsednica skupštine Maja Gaojković predložila je da na dnevnom redu ove sednice bude i Predlog odluke o obrazovanju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom. 
 
Gojković je 4. maja predala u skupštinsku proceduru predlog da se formira Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. po zdravlje građana Srbije. 
 
"Važno je da se otkrije uzročno-posledična veza između ovog brutalnog bombardovanja naše države i porasta malignih oboljenja i drugih teških oboljenja, pogotovu zbog upotrebe projektila sa osiromašenim uranijom", kazala je tada Gojković. 
 
Komisija će, kako je navela, raditi na osnovu Izveštaja koji je dobila od predsednika italijanske komisije, koja govori i o smrtnim slučajevima i teškim bolestima koje su izazvani osiromašenim uranijumom, a deo izveštaja se odnosi na vojnike koji su bili na KiM. 
 
Gojković je nedavno izjavila da očekuje da prvi izveštaj o posledicama NATO bombardovanja bude gotov 2020. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.