VOICE: Vlast će oduzeti Šešelju mandat jedino pod pritiskom SAD i EU

Poslanički mandat lideru radikala i osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju biće oduzet jedino u slučaju pritiska SAD i EU, a u slučaju da vlast to ne učini, nije isključeno ni uvođenje sankcija, ocenili su danas sagovornici Vojvodjanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE).
VOICE: Vlast će oduzeti Šešelju mandat jedino pod pritiskom SAD i EU
Foto: 021.rs
Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Čedomir Čupić ocenio je da će vlast u Srbiji gledati da se što manje zamera Šešelju, ali će biti primorana da nešto preduzme ako je Evropska unija i SAD "žestoko pritisnu".
 
On nije odbacio ni mogućnost uvođenja sankcija Srbiji.
 
"Uvedu sankcije jednoj od najvećih zemalja sveta Rusiji, a kamoli Srbiji. Oni to mogu da preduzmu ako hoće da Srbija u svom unutrašnjem životu bude ono što su oni u njihovim unutrašnjim životima", kazao je Čupić.
 
Sociolog Dario Hajrić takođe smatra da Šešelju mandat neće biti oduzet bez pritiska spolja.
 
"Bude li pritiska, oduzimanje poslaničkog mandata će prvo biti temeljno obesmišljeno i predstavljeno kao nasilje nad državnim suverenitetom, a Šešelju će to biti kompenzovano dodatnim prostorom u televizijskim studijima", rekao je Hajrić.
  • NS

    15.05.2018 11:59
    Idi i Acu poovedi
    Neka pritiska ko hoće, samo da se što pre skloni više, da ga ne gledamo i ne slušamo. Može i "sina" da povede.
  • Pac Man

    15.05.2018 06:40
    Ovom izjavom je Vučićeva vlada nedvosmisleno potvrdila da je nesposobna i da neće da se suoči sa nacional fašizmom jer je i ona takva. Lepu sliku šaljemo u svet. Već sada se nazire izolacija Srbije koja će za par godina biti gora od Albanije iz 60-ih i 70-ih.
  • Мунгос

    14.05.2018 23:43
    Професор факултета предлаже да се некоме одузме мандат посланика тако што ће посланика отерати нека страна сила.? И то применом санкција. Све лепше од лепшег.
    Најлепше, овог професора треба одмах именовати за професора демократских наука. Он је као створен за те ствари, знао сам ја да је Чедомир Чупић велики научник.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.