Pajtić: Sa ovakvim stranačkim izborima izvestan nestanak DS u Vojvodini

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić zatražio je danas da se u DS umesto delegatskih izbora održe neposredni i pozvao ostale članove da se pobune i "odbrane obraz članova i glasača DS-a".
 Pajtić: Sa ovakvim stranačkim izborima izvestan nestanak DS u Vojvodini
Foto: 021.rs
"Prijatelji dragi, odložite stranačku skupštinu. Organizujte neposredne izbore. Ne dajte da nas ljudi koji nas podržavaju prezru, a oni što bi nas mogli podržati - zauvek otpišu. Nikakva se šteta neće dogoditi ako se farsa odloži, a neposredni izbori održe dve, tri nedelje kasnije", napisao je Pajtić na Fejsbuku u svom, kako je naveo, "plaši se poslednjem obraćanju članovima DS-a".
 
Kako je ocenio, odlaganje izbora će DS zaštititi od još jednog velikog skandala - bojkota većine vojvodjanskih odbora, koji neće da se pomire sa tim da se predsednik pokrajinske organizacije bira na Izbornoj skupštini u Beogradu. Pajtić je istakao da je "taj bojkot izvestan, kao što je izvestan i nestanak DS u APV ako se bude tvrdoglavo insistiralo na ovim i ovakvim izborima". ​
 
"Zbog svega ovoga, dragi članovi DS, pobunite se. Zaštitite svoje stečeno demokratsko pravo, odbranite obraz članova DS i svih onih koji su ikada za nas glasali. Ne dajte da zatru i uspomenu na veliku i dostojanstvenu Demokratsku stranku. Pobunite se u odborima, pobunite se na mrežama, pobunite se na svakom mestu. Izborite se za pravo naše organizacije da postoji, bez marifetluka i kokošarenja. Jer, odakle nam pravo da tražimo slobodne demokratske izbore u Srbiji, ako ne možemo da ih obezbedimo u sopstvenoj kući?", naveo je Pajtić.
 
On je ukazao da je DS 2016. godine organizovao prve neposredne partijske izbore u Srbiji na kojima je svaki član mogao da glasa i donosi odluke ko će ga predstavljati u narednom periodu i da je ta neposredne demokratija nešto čime je DS u "ovako teškim vremena mogao da se podiči". Dodao je da je nejasno kako su se i zašto odrekli onoga što je njihova komparativna prednost u odnosu na njihove političke takmace.
 
Izbori u DS-u zakazani su za 2. jun. Izbori su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima kada su demokrate osvojile svega 2,25 odsto glasova izašlih birača.
 
Šutanovac je za predsednika izabran na neposrednim izborima 2016. godine, ali izbori zakazani za jun biće po delegatskom sistemu što se objašnajva najčešće finansijskim razlozima i tehničkim jer je većina tražila da se izbori održe što pre. Prema pisanju medija, za neposredne izbore na Organizacionom odboru stranke glasali su samo Tamara Tripić i Dragan Šutanovac.
  • Domaćica

    20.05.2018 17:18
    Od čega ovaj živi?
  • Vojvosadjan

    17.05.2018 18:00
    Nije stvar o članstvu, NIKAD NISAM BIO ČLAN MI JEDNE STRANKE.. već isključivo i samo iz ubeđenja sam pristupao priči s najboljim namerama, da ovo društvo konačno krene u napred. Nažalost ništa od toga se nije desilo, na sreću meni je dobro ali ne zahvaljujući ovim probisvetima već zahvaljujući sebi. Žao mi konja..
  • Istina pece dusu

    17.05.2018 10:24
    Sanjao sam nocas da si uhapsen
    Ovde ce biti potreban nesto kao srpski Hag gde ce se suditi svim politicarima od 1988. do danas koji su unistili Srbiju i Vojvodinu, kao i neke okolne drzave, gradjane i narode i narodnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija