Falsifikovali najmanje 1.000 dokumenata

Jedanaest osoba je uhapšeno zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izrađivali falsifikovana dokumenta Srbije i zemalja EU i tako ostvarili korist od 16.700.000 dinara, saopšteno je iz MUP.
Falsifikovali najmanje 1.000 dokumenata
Foto: Pixabay
Kako se navodi, uhapšeni su S.M. (1973), A.M. (1998), A.M. (1973), V.T. (1973) i D.D. (1965) iz Kraljeva, R.G. (1954) i K.V. (1969) iz Beograda, R.Z. (1959), A.N. (1986) i K.S. (1968) iz Kruševca i N.T. (1990) iz Novog Pazara.
 
Sumnja se da je S.M. u periodu od 2016. do 2018. godine organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi imali tačno utvrđene uloge i zadatke u izradi različitih falsifikovanih ličnih i drugih dokumenata Srbije i država Evropske unije, čime su naručiocima stvorili uslove za izvršenje krivičnih dela.
 
S.M. se tereti da je organizovao izradu i štampanje falsifikovanih dokumenata u iznajmljenim stanovima širom Srbije tako što je na računarima obavljao pripremu i štampanje visokokvalitetnih falsifikovanih dokumenata. Iz MUP-a navode da su članovi grupe, nakon što su dobijali fotografije i podatke od naručioca, izrađivali vozačke i saobraćajne dozvole, lične karte, pasoše i druga dokumenta.
 
Kriminalna grupa imala je razgranatu mrežu distribucije i naručilaca širom Evropske unije. 
 
Kako piše "Blic", sumnja se da su izradili najmanje 1.000 falsifikovanih dokumenata. Dokumenta su koristili kriminalci da mogu nesmetano da se kreću u Srbiji i u zemlljama Evropske unije. List navodi i da su u kriminal bili uključeni i neki službenici opština u Srbiji, preko kojih je grupa dolazila i do originalnih dokumenta Srbije u koja su upisivani lažni podaci.
 
Dokumenta su prodavali u zavisnosti od važnosti za 100 do 800 evra. Pojedina su bila i skuplja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.