Čadež: Bez rominga možda za godinu, dve

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je u Sofiji da Asocijacija evropskih komora, Evrokomora, podržava što bržu integraciju zemalja Zapadnog Balkana u EU, ali tako da kompanije i privrede tih zemalja počnu odmah da osećaju boljitak.
Čadež: Bez rominga možda za godinu, dve
Foto: Pixabay
Čadež je naveo da ta njegova poruka znači da, ako se dogovorimo za neki e-sertifikat ili ako Srbija ispuni zahteve koje je propisala EU, "dajte da odmah to počnemo da primenjujemo, a ne da čekamo da postanemo članica EU, da bismo počeli da primenjujemo nešto što smo dogovorili danas". To je, kaže, važno jer onda i firme imaju rezultat, smanjuju svoje operativne troškove i mogu da budu konkurentne.
 
On je dodao da se razgovaralo i o digitalnoj agendi i o usluzi rominga za zemlje Zapadnog Balkana.
 
- Okupili smo sve operatere za sto, Dojče telekom i Telekom Srbija, A1, Telenor i napravili jedan "papir podrške", sa jasnom podrškom za takvu inicijativu, ali sa jasnim i konkretnim zahtevima kako da do toga dođemo, a da to ne bude na štetu kompanija i potrošača, već da se regulativa uradi kako treba - naveo je Čadež.
 
Kaže i da su kompanije stavile do znanja da hoće to da urade, ali zajednički.
 
- Verujem da je to proces koji, uz aktivno učešće operatera i dobru volju, nije nešto što ne može da se ostvari u narednih godinu ili dve - rekao je Čadež.
  • milicica

    18.05.2018 14:27
    kad udjemo u E
    A to je pisi kuci propalo nikad kako su nastavili da pomeraju granice a iskreno ako oni nece nas pa ni oni meni bas nesto i ne trebaju mada postujuci vrednosti s pravne strane i trebaju. Siptomaticno je da oni jojima su puna usta demokratije, pravde i prosperiteta i sami vise to ne postuju a do 2027 nece biti ni njih a od vrednosti nula.
  • NovosadjaninDE

    18.05.2018 11:16
    zar ste ocekivali nesto drugo?
    Za dve, najdalje tri godine.
  • NO

    18.05.2018 10:32
    Čitaj - ništa od toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija